Τέρμα τα ψέματα με τη Χαμάς! Δεν μπορούμε να τους αποκαλούμε «μαχητές»

Εικόνες φρίκης στο Ισραήλ. Βασανισμοί, βιασμοί, αποκεφαλισμοί, εκτελέσεις… Μια λέξη στο στόμα των τρομοκρατών της Χαμάς «al yahud», Eβραίοι! Όλο αυτό θυμίζει την σκοτεινή περίοδο του Ολοκαυτώματος.

Από την αρχή της τρομοκρατικής επίθεσης ακούμε στα ΜΜΕ τον όρο «μαχητές» της Χαμάς. Μέγα λάθος! Θα λέγαμε το ίδιο εάν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ή η Αλ Κάιντα είχε οργανώσει παρόμοια επίθεση;

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει Χαμάς, πρέπει να θυμηθούμε και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η Χαμάς είναι μια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1987. Η ιδεολογία της βασίζεται στον αντισιωνισμό, τον αντισημιτισμό και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Στόχος της η ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους του Ισραήλ μέσω του «Τζιχάντ», δηλαδή ενός ιερού πολέμου κατά του εχθρού. Για να προσελκύσει στρατιώτες, η Χαμάς χρησιμοποιεί μια έντονη προπαγάνδα και ενισχύει οικονομικά τις οικογένειες των οποίων οι γιοι συμμετέχουν στην οργάνωση.

Από το 2006, η Χαμάς ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, με την βοήθεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού της. Ο σκοπός της είναι διπλός: να απομονώσει πολιτικά την Φατάχ, του πολιτικοστρατιωτικού κόμματος που ίδρυσε ο Γιάσερ Αραφάτ και συνομιλητή του Ισραήλ, και να πολεμήσει με κάθε μέσον τον μεγάλο εχθρό, τους Ισραηλινούς. Οι κύριοι σύμμαχοι της Χαμάς είναι η Χεζμπολάχ, μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ελέγχει το νότιο Λίβανο (στα σύνορα με το Ισραήλ) και το Ιράν, το οποίο είναι διεθνώς απομονωμένο και υπερασπίζεται τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τον αντισιωνισμό. Το Κατάρ και η Τουρκία έχουν επίσης ισχυρούς δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση.

Στην πραγματικότητα, η Χαμάς έχει την ίδια μέθοδο και ιδεολογία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Το παράδειγμα του κιμπούτς Κφαρ Αζά είναι χαρακτηριστικό εφόσον οι τρομοκράτες δεν δίστασαν να αποκεφαλίσουν τον άμαχο πληθυσμό και κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά.

Ο πόλεμος που διεξάγει η Χαμάς αυτή τη στιγμή είναι πολύπτυχος:

Πολιτικός: στην περιοχή το Ισλάμ πρέπει να επιβληθεί και να ελέγχει και πολιτική παρουσία. – Oικονομικός: η περιοχή είναι πλούσια, μεταξύ άλλων, σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Ο έλεγχος των κοιτασμάτων ενισχύει αδιαμφισβήτητα αυτούς που τα ελέγχουν.

Δημογραφικός: πρέπει ο πληθυσμός να πολλαπλασιαστεί αφενός για να ενισχύσει τον «στρατό» της Χαμάς και αφετέρου για να κυριαρχήσουν δημογραφικά στην περιοχή.

– Κατά τη γνώμη μου, η τελευταίος και ο πιο σημαντικός είναι ο πολιτισμικό-θρησκευτικός πόλεμος. Eίναι ένας ιερός πόλεμος (Τζιχάντ) εναντίον του «εβραϊκού» ή «σιωνιστικoύ εχθρού». Αυτό θυμίζει ξεκάθαρα τη ναζιστική ιδεολογία. Όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο Ισραήλ, επιτέθηκαν και δολοφόνησαν βάναυσα νέους ανθρώπους που συμμετείχαν σε ένα πάρτι.

Έσφαξαν και αποκεφάλισαν ολόκληρες οικογένειες στο Κφαρ Αζά. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει λοιπόν μεγάλη αξία. Πρέπει να εξαφανίσεις με κάθε τρόπο τον εχθρό σου ξεκινώντας από το εύκολο: τον άμαχο πληθυσμό. Στην ισλαμιστική ιδεολογία, η ζωή στη γη δεν έχει καμία αξία. Αν σκοτώσεις τον εχθρό σου στο πλαίσιο του Τζιχάντ, γίνεσαι αγνός. Αν σκοτωθείς, θα πας στον παράδεισο, όπου 72 παρθένες θα σε περιμένουν για να σε ανταμείψουν.

Ακόμη και αν οι ερμηνείες του Κορανίου είναι διαφορετικές και αμφισβητούμενες, αυτό υπερέχει στην ισλαμιστική ιδεολογία των εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων: Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, Χεζμπολάχ, Χαμάς κλπ. Ο Αλλάχ λοιπόν είναι μεγάλος («Allahou Akbar») και αν πεθάνεις ως μάρτυρας, είναι σίγουρο ότι θα πας στον παράδεισο. Μη ξεχνάμε επίσης πως συχνά χρησιμοποιούν τις ίδιες τους τις οικογένειες ως ανθρώπινες ασπίδες διότι και αυτό θεωρείται, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, μέρος του Τζιχάντ.

Στο πάρτι των νέων στο Ισραήλ, πριν την τρομοκρατική επίθεση, κορίτσια και αγόρια χόρευαν μαζί. Στον δυτικό πολιτισμό, άνδρες και γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα και οι γυναίκες είναι ελεύθερες να βγαίνουν, να φορούν φούστες, να καπνίζουν, να σπουδάζουν…

Οι πρώτες εικόνες που δημοσίευσαν οι ισλαμιστές ήταν κυρίως νέες κοπέλες τις οποίες απήγαγαν, βίασαν, χτύπησαν, δολοφόνησαν. Είναι ξεκάθαρα ένα σύμβολο. Για τους τρομοκράτες της Χαμάς, ο δυτικός πολιτισμός είναι ακάθαρτος. Σε ένα κράτος που σέβεται το Κοράνι, σύμφωνα πάντα με τους ισλαμιστές, οι γυναίκες θεωρούνται κατώτερες και η ομοφυλοφιλία έγκλημα που πρέπει τιμωρηθεί με λιθοβολισμό, απαγχονισμό ή τουφέκιση.

Τέλος, Χριστιανοί και κυρίως Εβραίοι δεν ασπάστηκαν το μήνυμα του Μωάμεθ, άρα πρέπει να εξαφανιστούν και εκείνοι από τον ισλαμικό κόσμο. Ενώ το Κοράνι αναγνωρίζει τις υπόλοιπες μονοθεϊστικές θρησκείες και βασίζεται κατά κύριο λόγο στον Ιουδαϊσμό, έχουμε να παλέψουμε σήμερα ενάντια σε μια ισλαμοναζιστική και ολοκληρωτική ιδεολογία η οποία δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ και τον Αραβικό πολιτισμό που υπερασπιζόταν φερειπείν ο αραβόφωνος Ανδαλουσιανός φιλόσοφος του 12ου αιώνα Αβερρόης.

Δεν μπορούμε λοιπόν να αποκαλούμε τους στρατιώτες της Χαμάς «μαχητές». Πρόκειται καθαρά και τελεσίδικα για «τρομοκράτες». Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους και ας μην εθελοτυφλούμε. Η Χαμάς δεν μάχεται για την ελευθερία και για ένα ειρηνικό κράτος δίπλα στο Ισραήλ. Πρόκειται για μια τρομοκρατική οργάνωση η οποία θέλει την εξόντωση του Ισραήλ και των Εβραίων και την εξάπλωση του ισλαμισμού στην περιοχή. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει το Ισραήλ αυτή τη στιγμή είναι ο άμαχος πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας ο οποίος από τη μία πρέπει να προστατευτεί αλλά από την άλλη φαίνεται να στηρίζει ή τουλάχιστον να αποδέχεται την στρατηγική της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πρόκειται για πόλεμο κατά του δυτικού πολιτισμού. Το Ισραήλ είναι αδιαμφησβήτητα το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης. Αν χαθεί το Ισραήλ, κινδυνεύει και ο δυτικός πολιτισμός.

Αναστάσιος Καράμπαμπας είναι Εκπαιδευτικός, Ιστορικός και Συγγραφέας του βιβλίου
“Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας” (Ψυχογιός, 2022).

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μπορεί η Αθήνα να γίνει πόλη που θα περπατιέται;

Οι προτάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο Walkable Athens του ΕΜΠ για να ανοίξουν χώροι για τους πεζούς στην πρωτεύουσα.

Κηποθέατρον Άλσος Παγκρατίου | 44 χρόνια από την τελευταία παράσταση

Το θέατρο, επιχείρηση της οικογένειας Κανελλοπούλου (Κινηματογράφοι “Άλσος” και “Παγκράτιον”) λειτούργησε από το 1950 μέχρι το 1980.

Γαλάζιος καρχαρίας στη μαρίνα της Γλυφάδας (VIDEO)

Στην περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται καρχαρίας. Τον Ιούλιο του 2023 ψαράς αλίευσε έναν μεγάλο καρχαρία

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Η πάθηση έχει μελετηθεί από τα αρχαία χρόνια, πρώτα από τον Ιπποκράτη, στον οποίον οφείλεται και η ονομασία της.

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί η Αθήνα να γίνει πόλη που θα περπατιέται;

Οι προτάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο Walkable Athens του ΕΜΠ για να ανοίξουν χώροι για τους πεζούς στην πρωτεύουσα.

Κηποθέατρον Άλσος Παγκρατίου | 44 χρόνια από την τελευταία παράσταση

Το θέατρο, επιχείρηση της οικογένειας Κανελλοπούλου (Κινηματογράφοι “Άλσος” και “Παγκράτιον”) λειτούργησε από το 1950 μέχρι το 1980.

Γαλάζιος καρχαρίας στη μαρίνα της Γλυφάδας (VIDEO)

Στην περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται καρχαρίας. Τον Ιούλιο του 2023 ψαράς αλίευσε έναν μεγάλο καρχαρία

Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Η πάθηση έχει μελετηθεί από τα αρχαία χρόνια, πρώτα από τον Ιπποκράτη, στον οποίον οφείλεται και η ονομασία της.