Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Αναστάσιος Καράμπαμπας: «Το σημαντικό είναι να καταφέρουμε να δουλέψουμε για μια ανθρώπινη πόλη»


Τα ταξίδια του σε όλον τον κόσμο για να παρουσιάσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας τον κατέστησαν πολίτη του κόσμου, και η φιλοξενία που απολάμβανε από τους ανθρώπους όπου και αν πήγαινε τον έκανε να νιώθει ότι η Αθηνά είναι αγαπητή παντού.


Με τον Γιάννη Πιτταρά

Αναζητώντας πρότυπα πολιτικής δράσης και ηγεσίας, συχνά βρίσκουμε άτομα που συνδυάζουν πολλαπλά ταλέντα και πάθος για το κοινό καλό. Ένα παράδειγμα αυτού του είδους της ηγεσίας είναι o Αναστάσιος Καράμπαμπας, ένας ιστορικός, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Έχοντας σπουδάσει αρκετά χρόνια στο Παρίσι, αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του. Τα ταξίδια του σε όλον τον κόσμο για να παρουσιάσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας τον κατέστησαν πολίτη του κόσμου, και η φιλοξενία που απολάμβανε από τους ανθρώπους όπου και αν πήγαινε τον έκανε να νιώθει ότι η Αθηνά είναι αγαπητή παντού.

Ένα από τα βασικά μηνύματα που μεταφέρει είναι η σημασία του να επιστρέφουμε στη χώρα μας και να προσφέρουμε τα ταλέντα μας. Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά τα κύρια πλεονεκτήματα της είναι ο λαός, το φιλότιμο και η ιστορία της.

Ωστόσο, o Αναστάσιος Καράμπαμπας αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. «Έχουμε πολλά δομικά προβλήματα. Όταν έχεις κάποιον άνθρωπο ο οποίος έχει μια αναπηρία και δεν μπορεί να βγει με το καροτσάκι του, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» αναφέρει συγκεκριμένα.

Τονίζει τη σημασία της ανθρωπιάς και της απλής επικοινωνίας με τους πολίτες. Κατά τη γνώμη του, η πολιτική πρέπει να μιλά στους ανθρώπους με απλά και καθημερινά λόγια.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «Στο δημότη της Αθήνας θέλω να μιλήσω μια απλή γλώσσα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ακούσω τον κόσμο».

Ο Αναστάσιος Καράμπαμπας πιστεύει ότι η συμμετοχή τους στις φετινές εκλογές είναι η αρχή μιας νέας πορείας προς την προσφορά για το κοινό καλό. Στόχος του είναι «Να καταφέρουμε να δουλέψουμε για μια ανθρώπινη πόλη».

Share it!
spot_img

Ανακαλύψτε περισσότερα