Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να είναι σύμμαχος των εργαζομένων

- Advertisement -

Γράφει ο Γιάννης Οικονόμου

Ως εργαζόμενος και συνδικαλιστής έχω δώσει πολλές μάχες μαζί τους συναδέλφους μου για καλύτερες συνθήκες εργασίας ,για καλύτερες αμοιβές αλλά και για ένα σύστημα συνεχούς επιμόρφωσης των εργαζομένων της χώρας.

Η ανάγκη για επιμόρφωση των εργαζόμενων ή αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους, με βάση τις αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογική πρόοδος έχει επισημανθεί πολλές φορές, τόσο από τους φορείς και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων όσο και από τα αρμόδια όργανα για την άσκηση και εφαρμογή της εργασιακής πολιτικής, εντός και εκτός την χώρας μας (Έκθεση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής “Το μέλλον της εργασίας 2018” ).

Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στις πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, στηρίζοντας τους εργαζόμενους, έναντι τωνταχέων μεταβολών στο εργασιακό περιβάλλον, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιώντας, πόρους, χρηματοδοτικά εργαλεία και δομές που έχει στη διάθεση της, μπορεί να στηρίξει ακόμη πιο ενεργά και αποτελεσματικά τους εργαζόμενους, προχωρώντας σε πιο εξειδικευμένες δράσεις, όπως να υποστηρίξει τους εργαζόμενους στην απόκτηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό να εφαρμόσει προγράμματα για τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας της εργασίας, την εμπέδωση της εργασιακής ισότητας, την προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα να στηρίξει με παρεμβάσεις και προγράμματα τους εργαζόμενους γονείς.

Να εφαρμόσει Προγράμματα για την ψυχική υγεία και συμβουλευτική των εργαζόμενων σε ζητήματα εργασιακών απαιτήσεων και σχέσεων.

Η Περιφέρεια κάτω από την ηγεσία του Νίκου Χαρδαλιά μπορεί να μπει σε μια νέα εποχή. Μια νέα εποχή που θα την καταστήσει σύμμαχο σε κάθε κάτοικο ,σε κάθε εργαζόμενο.       Με έργα και δράσεις ουσίας ,με πρόγραμμα αλλά και με ένα συνολικό όραμα για το μέλλον του κόσμου της εργασίας.

Ο Γιάννης Οικονόμου είναι Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό MBA
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
Πρόεδρος της ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ και Πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Νόμου Αττικής

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο «μετρ της ραπτικής» που έγραψε ιστορία στην Αθήνα, Κώστας Καλυβιώτης

Έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στην Αθήνα και έφθασε να έχει γραφείο μέχρι και στο Παρίσι.

Ένας Νέος Αθλητικός Χώρος στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Με τεχνητό χλοοτάπητα και διαγραμμίσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της FIFA.

Επί ποδός τα συνεργεία της Περιφέρειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Αττικής

Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.

«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης

Τοποθετήθηκαν ήδη σε 6 Δημοτικά Σχολεία, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων τιμήθηκε ο εμβληματικός αναμορφωτής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος (ΦΩΤΟ)

Σε ειδική τελετή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού, στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.