Συνέδριο για την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία μέσω της μουσικής και των τεχνών

Το 1ο Διεθνές Τακτικό Συνέδριο αφορά στην καλλιτεχνική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με έμφαση στη μουσική και τις θεραπείες δια των τεχνών. Λαμβάνει χώρα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023 (10:00-20:30, κάθε ημέρα).

Τίτλος του Συνεδρίου είναι: «Ο εκσυγχρονισμός των θεσμών, των υποδομών και της υποστηρικτικής τεχνολογίας για τη μουσική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία στον 21ου αι. Η αναγκαιότητα ψήφισης ενός νέου νομοθετικού πλαισίου στην κατεύθυνση αυτή. Η ιδέα των ‘Σχολείων Ελεύθερης Μουσικής Πρόσβασης’».

Συνδιοργανωτές φορείς είναι:

• Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
• Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
• Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
• Μουσική Σχολή «Αλύπιος»

Αμέσως παρακάτω θα βρείτε τους σκοπούς του Συνεδρίου, που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες:

1. Για να γνωρίζουν πώς θα δίνουν μουσικές εξετάσεις.
2. Για να παίρνουν πιστοποιητικό από επιτροπές του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. που θα απαρτίζονται από εξειδικευμένους στη μουσική.
3. Για ένα νέο δημόσιο, συμπεριληπτικό σχολείο (Σχολείο ΕΜΠΡΟΣ, δηλ. Σχολείο Ελεύθερης Μουσικής Πρόσβασης) με σύγχρονες υποδομές, υποστηρικτική τεχνολογία, εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικό μαθησιακό υλικό και προσαρμοσμένη διδακτέα ύλη. Ένα σχολείο στο οποίο η εργοθεραπεία, η λογοθεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η δραματοθεραπεία κ.λπ. θα παρέχονται δωρεάν, όπως η μεταφορά και η σίτιση.
4. Για να τυπωθεί σε γραφή μπράιγ το μουσικό εκπαιδευτικό υλικό των βλεπόντων και να επισημοποιηθεί το πιστοποιητικό γνώσης του μουσικού μπράιγ.
5. Για να παρέχονται θεραπευτικές υπηρεσίες σε ακριτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας σε εβδομαδιαία συχνότητα ή όπου ενδείκνυται μηνιαία ή διαδικτυακά. Το “Πρόγραμμα Αριστείδης”, που προτείνουμε στο πλαίσιο αυτό, αφορά ομάδες από ειδικευμένους σε γενικές (π.χ. φάσμα αυτισμού) και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (τη γνωστή μας δυσλεξία), που θα επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας για να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες. Στις ειδικότητες συμπεριλαμβάνονται εκτός του Ψυχολόγου, του Ειδικού Παιδαγωγού, του Κοινωνικού Λειτουργού και του Λογοθεραπευτή, του Εργοθεραπευτή, του Μουσικοθεραπευτή κ.ο.κ.

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.