Ηχηρό μήνυμα στήριξης από Μπακογιάννη και Ζέρβα στον φυλακισμένο εκλεγμένο Δήμαρχο της Χειμάρρας

- Advertisement -

Με κεντρικό αίτημα την άμεση απελευθέρωση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χειμάρα, στην οποία παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι δήμαρχοι της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, και της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων από το βήμα έκανε λόγο για «προσκύνημα για την ελευθερία και τάμα για τη δημοκρατία» και απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος τόνισε ότι «η δημοκρατία δεν φυλακίζεται. Η φωνή των πολιτών δεν φιμώνεται. Η εντολή του λαού δεν νοθεύεται» και κατέληξε λέγοντας πως «η Χειμάρρα έχει δήμαρχο, τελεία και παύλα. Έχει όνομα και επώνυμο: Φρέντι Μπελέρης».

Εχοντας συμπληρώσει 90 ημέρες στη φυλακή, ο Φρέντι Μπελέρης χαρακτηρίζει συκοφαντική, κατασκευασμένη και ψεύτικη την κατηγορία σε βάρος του και διαβεβαιώνει τους ψηφοφόρους του ότι δεν φοβάται.

«Η μάχη για τα δικαιώματα του Μπελέρη είναι μάχη για τη δημοκρατία» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και απευθυνόμενος στους ομογενείς σημείωσε ότι «ο λαός της Μακεδονίας είναι δίπλα σας. Κι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί. Και θα τη δώσουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι». Οπως είπε, αυτή είναι η βάση για όσες χώρες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και η Αλβανία δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

Στη συγκέντρωση, μίλησαν ακόμα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, εκπρόσωπος της Ομόνοιας, κ.α, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, κ.α.

Νωρίτερα τα Τίρανα επιχείρησαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση για τον δήμαρχο Χειμάρρας, με την αλβανική αστυνομία να επιδίδει έγγραφο, με το οποίο «δεν εγκρινόταν» η συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Μπελέρη.

 

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο «μετρ της ραπτικής» που έγραψε ιστορία στην Αθήνα, Κώστας Καλυβιώτης

Έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στην Αθήνα και έφθασε να έχει γραφείο μέχρι και στο Παρίσι.

Ένας Νέος Αθλητικός Χώρος στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Με τεχνητό χλοοτάπητα και διαγραμμίσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της FIFA.

Επί ποδός τα συνεργεία της Περιφέρειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Αττικής

Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.

«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης

Τοποθετήθηκαν ήδη σε 6 Δημοτικά Σχολεία, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων τιμήθηκε ο εμβληματικός αναμορφωτής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος (ΦΩΤΟ)

Σε ειδική τελετή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού, στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.