Η Μαρία Κορινθίου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Παράταξη του Γ. Πατούλη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ηθοποιού, συγγραφέα και παραγωγού Μαρίας Κορινθίου, ως υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Κεντρικού Τομέα.

Η κυρία Μαρία Κορινθίου σπούδασε υποκριτική σε ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ και μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2004 κατέκτησε την προτίμηση του κοινού ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Με την ερμηνεία της σε δεκάδες πρωταγωνιστικούς ρόλους, έχει καθιερωθεί στον χώρο της υποκριτικής, ενώ πρόσφατα απέσπασε ως παραγωγός 36 διεθνή βραβεία για την ταινία μεγάλου μήκους “Abyss In”.

Μέσα από τη δουλειά της ήρθε σε επαφή με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως η κακοποίηση των γυναικών, ενώ η έντονη δραστηριοποίηση της σε φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις, αποτέλεσε το έναυσμα για την πιο ενεργή συμμετοχή της στα κοινά, γεγονός που την οδήγησε να θέσει υποψηφιότητα με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική»

«Μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς, με καταξιωμένη παρουσία εδώ και χρόνια, είναι πλέον μέλος της οικογένειας της Νέας Αρχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, καλωσορίζοντας την Μαρία Κορινθίου στην παράταξη.

«Για την Περιφέρεια Αττικής, ο πολιτισμός είναι απόλυτη προτεραιότητα και αυτό το έχουμε αποδείξει εμπράκτως, με τη στήριξη εκατοντάδων εκδηλώσεων και τη δημιουργία χώρων τέχνης σε όλη την Αττική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη χαρά να έχουμε συνοδοιπόρο στον αγώνα μας ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στον χώρο του πολιτισμού, μια χαρισματική και ταλαντούχο ηθοποιό με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Καλωσορίζω τη Μαρία Κορινθίου στο όμορφο ταξίδι που ξεκινάει σήμερα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η κυρία Μαρία Κορινθίου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός. Σπούδασε υποκριτική στο Acting Studio και δημοσιογραφία – παρουσίαση στο TV Broadcasting- Performing for TV στο Massachusetts Communication College στις Η.Π.Α..

Έχει κατακτήσει τις καρδιές του κοινού με το ταλέντο και την αυθεντικότητά της από το 2004 όπου και επέστρεψε στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε θεατρικά έργα και ταινίες, ερμηνεύοντας με επιτυχία αγαπημένους ρόλους.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος θεατρικών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, που την καθιέρωσαν ως πρωταγωνίστρια στο χώρο της υποκριτικής. Ως παραγωγός βραβεύτηκε πρόσφατα με τριάντα έξι (36) διεθνή βραβεία κινηματογράφου για την ταινία μεγάλου μήκους “Abyss In”.

Τελευταία της μεγάλη επιτυχία στο θέατρο ήταν το 2019-2023, με το σπουδαίο αγγλικό θεατρικό έργο “Jordan’’. Ο μονόλογος της Μαρίας Κορινθίου ως “Shirley’’ απέσπασε εξέχουσες κριτικές, ενώ ακολούθησε η υποψηφιότητά της για το Βραβείο Γυναίκας Ηθοποιού σε μονόλογο.

Μέσα από τις ερμηνείες της, ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως η κακοποίηση των γυναικών. Η συμμετοχή της σε διάφορες κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις αποτέλεσε το έναυσμα για να είναι ενεργή πολίτης. Για τον λόγο αυτό, επιδιώκει σήμερα μέσω της πολιτικής, έναν πιο δραστήριο και ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το Mount Olympus του Αριστοτέλη Ωνάση «προσγειώθηκε» στο Ελληνικό (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Το εμβληματικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας κοσμεί πλέον τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Στην Ελλάδα, τα φώτα της δημοσιότητας τραβούν οι θαλάσσιες χελώνες «Καρέτα-Καρέτα».

Υπάρχουν βρύσες με πόσιμο νερό στην Αθήνα;

Μία εφαρμογή που καταγράφει τις δημόσιες κρίνες και αρκετές απορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ξεναγήθηκαν στις μελλοντικές τους κατοικίες οι πρώτοι ιδιοκτήτες στο Ελληνικό (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκαν για την πρόοδο της κατασκευής και τα milestones που έχουν επιτευχθεί έως σήμερα, ενώ βάσει του πλάνου θα μπορούν να πάρουν το κλειδί στο χέρι το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι

Τα βράδια μας στον λόφο με περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχουν βρύσες με πόσιμο νερό στην Αθήνα;

Μία εφαρμογή που καταγράφει τις δημόσιες κρίνες και αρκετές απορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ξεναγήθηκαν στις μελλοντικές τους κατοικίες οι πρώτοι ιδιοκτήτες στο Ελληνικό (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκαν για την πρόοδο της κατασκευής και τα milestones που έχουν επιτευχθεί έως σήμερα, ενώ βάσει του πλάνου θα μπορούν να πάρουν το κλειδί στο χέρι το πρώτο εξάμηνο του 2026.