«Μπλόκο» από Μπακογιάννη στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη στην Αθήνα και «ανταρσία» στους Σπαρτιάτες

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη (ΣΚΑΪ 100,3) ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση της πρόθεσης του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη, να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, υπογράμμισε:

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ξεκάθαροι. Μιλάμε για έναν καταδικασμένο ναζί. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μία γροθιά και να είμαστε ενωμένοι. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τώρα κλείνει τον κύκλο του, αυτό το είχαμε καταφέρει. Ήμασταν όλοι “μπετόν” απέναντι στο μίσος, τη διχόνοια, τη βία. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς “ναι μεν, αλλά”. Η Δημοκρατία δε φοβάται κανέναν Κασιδιάρη και αυτή είναι η δύναμή της. Θα είμαστε εδώ και παρότι δεν τον φοβόμαστε, ας μην τον αφήσουμε ανενόχλητο να αλωνίζει μέσα στην πόλη».

«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες για τον Κασιδιάρη

Την ίδια στιγμή, στο κόμμα των Σπαρτιατών στη βουλή σημειώθηκε «ανταρσία», καθώς οι 9 από τους συνολικά 12 βουλευτές του κόμματος, αποδοκίμασαν τις δηλώσεις του προέδρου τους με τις οποίες είχε εγκαλέσει τον βουλευτή του Κ. Φλώρο που στήριζε την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι το πρωί την άμεση αντίδραση του προέδρου των “Σπαρτιατών”, Βασίλη Στίγκα είχαν προκαλέσει οι αναφορές στήριξης του βουλευτή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το βήμα της Ολομέλειας, υπέρ της υποψηφιότητας στο δήμο της Αθήνας, του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Στίγκας ζήτησε και πήρε το λόγο προαναγγέλλοντας ότι θα πάρει μέτρα κατά του κ. Φλώρου καθώς δεν ήταν σε γνώση του αυτά που είπε.

«Θα ήθελα να τονίσω σε ότι ανέφερε ο βουλευτής μου για το Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχα καθόλου γνώση. Επομένως οφείλω και εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας.

Νωρίτερα ο κ. Φλώρος, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τη ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ, είχε δηλώσει τη πλήρη στήριξη του στην υποψηφιότητα του κ. Κασιδιάρη για το Δήμο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι «είναι η μόνη ελπίδα η εκλογή του».

Είπε ακόμα ότι στέλνει «μήνυμα στη κυβέρνηση να μην φέρει τροπολογία εναντίον του Κασιδιάρη για να τον αποκλείσει από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές», τονίζοντας ότι πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και το Σύνταγμα που επιβάλει την ελεύθερη βούληση της έκφρασης των πολιτών στις εκλογές.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, οι βουλευτές του, πλην δύο, χαρακτήρισαν με κοινή τους δήλωση τάσσονται κατά του προέδρου τους, καταδικάζοντας απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές τις δηλώσεις του

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον “μαύρο ουρανό” της Μ. Παρασκευής ;

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θ.Κολυδάς γράφει για τον μουντό καιρό της Μ.Παρασκευής και αν τεκμηριώνεται η θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Ιησού.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Μ.Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

🆘 Για τα άγρια άλογα του Υμηττού (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τα κοπάδια με τα αδέσποτα άλογα στις παρυφές του Υμηττού και οι απώλειες των τελευταίων ημερών.

Η εταιρεία που σάρωσε τα χρυσά βραβεία στα Greek Export Awards 2024

Τριπλή Βράβευση το Minoa Water για τις εξαγωγές και την καινοτομία

Στην Εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google

Για να τιμήσει το ρόλο και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον “μαύρο ουρανό” της Μ. Παρασκευής ;

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θ.Κολυδάς γράφει για τον μουντό καιρό της Μ.Παρασκευής και αν τεκμηριώνεται η θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Ιησού.