Πώς θα προστατεύσετε το κατοικίδιό σας από τον καύσωνα

- Advertisement -

Εάν εσύ νιώθεις πως η ζέστη είναι ανυπόφορη, ίσως τις ίδιες σκέψεις να κάνει και το κατοικίδιό σου. Εδώ θα δεις πώς θα φροντίσεις και θα προστατεύσεις το κατοικίδιό σου όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, για να μην ταλαιπωρείται ούτε αυτό ούτε εσύ.

Νερό, πολύ νερό

Τα κατοικίδια χρειάζονται περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να παραμένουν ενυδατωμένα. Αλλά δεν μπορούν να στο πουν. Για αυτό να είσαι σίγουρη πως το μπολ με το νερό του κατοικίδιού σου είναι πάντα γεμάτο και να φροντίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το ανανεώνεις για να παραμένει δροσερό.

Όχι στις μεσημεριανές βόλτες

Μπορεί τον χειμώνα να έχεις συνηθίσει να βγάζεις το σκυλάκι σου βόλτα και το μεσημέρι αλλά τώρα μιλάμε για τελείως διαφορετικές θερμοκρασίες. Καλύτερα λοιπόν να βγαίνετε τις πολύ πρωινές ώρες και φυσικά το βράδυ μετά τη δύση του ηλίου. Εννοείται πως πρέπει να έχεις μαζί σου δροσερό νερό σε περίπτωση που λείψετε για αρκετή ώρα.

Δροσερός χώρος

Εάν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι φρόντισε να αφήνεις το κλιματιστικό ανοιχτό και το κατοικίδιό σου θα σε ευχαριστεί. Ιδανικά επένδυσε σε ένα κλιματιστικό που κλείνει αυτόματα όταν «πιάσει» τη θερμοκρασία που έχεις ορίσει για να είστε όλοι ευχαριστημένοι.

Μην σκεφτείς ποτέ να αφήσεις το κατοικίδιό σου στο αμάξι

Θεωρείται αυτονόητο αλλά είναι τελικά; Εάν για οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί να έχεις μαζί σου στο αμάξι το κατοικίδιο σου, θα πρέπει να είναι πραγματικά μαζί σου. Αυτό σημαίνει πως εάν βγεις από το αμάξι για κάποια δουλειά οφείλεις να το πάρεις μαζί σου. Ακόμα και εάν πιστεύεις ότι θα λείψεις για τρία μόνο λεπτά.

Περιόρισέ το μέσα στο σπίτι

Μπορεί το κατοικίδιό σου να λατρεύει να κάθεται στο μπαλκόνι για πολλές ώρες αλλά ο καύσωνας δεν ενδείκνυται για αυτό του το «χόμπι». Προσπάθησε κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι στο εσωτερικό του σπιτιού σε έναν δροσερό χώρο. Και το βράδυ όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία μπορείτε να βγείτε να απολαύσετε και το μπαλκόνι σας.

 

Πηγή: http://Www.skai.gr

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Κωστής Μαραβέγιας ξανά στο Θέατρο Άλσος

Ο Κωστής Μαραβέγιας για μια ακόμα φορά στο Θέατρο Άλσος την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου!

Γιάννης Κότσιρας – Μίλτος Πασχαλίδης για λίγες παραστάσεις στο VOX

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ - ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ για λίγες παραστάσεις στο VOX ΙΙ Από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο & Κυριακή

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τον Οκτώβρη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η ανακαινισμένη παιδική χαρά, το υπαίθριο Gym park, το Skywalk αλλά και το εμβληματικό Παρατηρητήριο με θέα 360°.

Άσκηση Παρμενίων: Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν σήμερα σε όλη τη χώρα

Ταυτόχρονα µε την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί κρούση των καμπανών Ιερών ναών της επικράτειας.

Ο Δήμος Αθηναίων αναμόρφωσε πλήρως την παιδική χαρά της Ακαδημίας Πλάτωνος (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο βήμα του συνολικού σχεδίου για την ευρύτερη ανάπλαση του ιστορικού πάρκου και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς ψηφίζουμε | 15 βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Στο ekloges.ypes.gr είναι αναρτημένα αναλυτικά τα αποτελέσματα των προηγούμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ