Ο Ίλον Μασκ στον ουρανό της Αττικής!

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες συστοιχία με φώτα που κινούνται το ένα πίσω από το άλλο. Τί είναι τελικά;

Εχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Τα μηνύματα που έχουμε πάρει όμως τις τελευταίες ημέρες είναι πολλά.

Στον ουρανό της Αττικής, είναι εμφανέστατα τη νύχτα τα περίεργα φωτάκια με το μυαλό και την φαντασία να κάνει διάφορους συνειρμούς.

Οσο και να μας αρέσουν αυτά τα μυστήρια, όχι δεν είναι εξωγήινοι, αλλά είναι ο Ιλον Μασκ που εκτός από τους δρόμους μας, βρίσκεται και στα κεφάλια μας…

Πρόκειται λοιπόν για Starlink το δορυφορικό σύστημα της SpaceX που αυτή την περίοδο «βολτάρει» πάνω από την Ελλάδα.

Το Starlink είναι ένα πρόγραμμα της SpaceX, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου δορυφόρων για την παροχή διαδικτυακής σύνδεσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η SpaceX, η αεροδιαστημική εταιρεία του Μάσκ, εξέπεμψε τον πρώτο της πόλο δορυφόρων Starlink το 2019. Από τότε, έχει κυκλοφορήσει χιλιάδες δορυφόρους, με την επιδίωξη να φτάσει στα 42.000.

Οι δορυφόροι Starlink κινούνται σε χαμηλές τροχιές στην γης (LEO), προσφέροντας υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο. Το Starlink είναι επίσης σχεδιασμένο για να παρέχει σύνδεση σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, όπου η παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης μπορεί να είναι δύσκολη ή αδύνατη.

Ωστόσο, το Starlink έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική. Ορισμένοι αστρονόμοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι δορυφόροι μπορεί να προκαλέσουν φωτορύπανση και να διαταράξουν την αστρονομική έρευνα.

Επιπλέον, η βιωσιμότητα του προγράμματος εξαρτάται από την ικανότητα της SpaceX να συνεχίσει τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση των εκτοξεύσεων. Το 2023, η Starlink έχει πετύχει θετική ταμειακή ροή και αναμένεται να είναι κερδοφόρα. Η SpaceX σχεδιάζει να αποσπάσει τη Starlink ως ξεχωριστή εταιρεία​.

 

Πηγή: http://www.newsauto.gr

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

Μεταξύ άλλων προτείνεται η παραμονή σε κλειστούς χώρους και η χρήση κλιματιστικού σε λειτουργία ανακύκλωσης.

Το τρόπαιο του Conference League στην Πλατεία Κοτζιά

Οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τρόπαιο από κοντά και να φωτογραφηθούν με αυτό.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία από το Δήμος Αθηναίων

Δράσεις Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας Με έναρξη ομάδας συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων.

Ιστορικός Περίπατος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένας μικρός τόπος στην καρδιά της Αθήνας, που έζησε τη γέννηση και τις περιπέτειες μιας ολόκληρης χώρας.

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας.

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή στην Αθήνα

Με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο της Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά στις 10 πμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ