Πύργος «Απόλλων»: Ο γιγάντιος ουρανοξύστης της Αθήνας με τον μυστηριώδη χαμένο όροφο (Video)

- Advertisement -

Στην καρδιά της Αθήνας επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ πλησίον της Πανόρμου βρίσκεται ο Πύργος Απόλλων. Το υψηλότερο κτήριο κατοικιών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ένας Πύργος που κρύβει όμως ένα σκοτεινό μυστικό καθώς μπορεί να αποτελείται από 25 ορόφους και να έχει μέχρι και πισίνα στην ταράτσα του όμως ο 13ος όροφος του θεωρείται lost. Δηλαδή με λίγα λόγια και όσο περίεργο και αν ακούγεται απλά δεν υπάρχει.

Δείτε το βίντεο και μάθετε όλη την ιστορία του.

 

Χτίστηκε επί Χούντας και ολοκληρώθηκε το 1973. Είναι το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στην Ελλάδα με ύψος 80 μέτρων και έχει 25 ορόφους. Χτίστηκε μέσα στην περίοδο κατά την οποία βρισκόταν σε ισχύ ο νόμος 395/1968 ο οποίος απελευθέρωνε το ύψος της δόμησης, δηλαδή μεταξύ των ετών 1968 και 1985. Αποτελεί το κυριότερο ορόσημο της γειτονιάς της Πανόρμου και βρίσκεται στο κέντρο αυτής.

Χωρίζεται σε δύο πτέρυγες τη δεξιά και την αριστερή, με κάθε μια να διαθέτει δικό της ζευγάρι ανελκυστήρων. Επίσης διαθέτει εφεδρική γεννήτρια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Στην ταράτσα υπάρχει πισίνα, η οποία ωστόσο πλέον είναι άδεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο που το κτίριο χτίστηκε οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο προληπτικοί και γι’ αυτόν τον λόγο το κτίριο δεν έχει 13ο όροφο (στο μέτρημα τον πέρασαν με αποτέλεσμα ο πραγματικός 13ος όροφος να είναι ο 14ος). Παρόλο που ο πύργος χτίστηκε ως κτίριο κατοικιών, σήμερα πολλά από τα διαμερίσματα αξιοποιούνται ως γραφεία και ιατρεία.

 

Πηγή: Skai.gr

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις.

Το κολαστήριο της Κομαντατούρ παραδόθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο της Αθήνας

Τα αποτυπώματα των κρατουμένων στους τοίχους των υπογείων του κτηρίου της οδού Κοραή 4, «μιλούν» ακόμα.

Κατεπείγουσα αποκατάσταση των πρανών στα λιμανάκια της Βάρκιζας

Για την εκτέλεση των εργασιών πραγματοποιείται τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Δέκα χριστουγεννιάτικα «χωριά» στην Αθήνα με δωρεάν είσοδο

Ποια είναι, οι ώρες λειτουργίας και οι περιοχές για να επισκεφθείτε οικογενειακώς.

Ρεβεγιόν στις μεγάλες Αθηναϊκές πίστες | Το κόστος για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Χωρίς το… «night pass» όσοι επιλέξουν να κάνουν ρεβεγιόν στις μεγάλες πίστες θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μελατονίνη στα παιδιά; Οι παιδίατροι προειδοποιούν

Η βιταμίνη D είναι η ορμόνη της ημέρας» και η μελατονίνη είναι ο ανταγωνιστής της, είναι η ορμόνη της νύχτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις.