To Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

- Advertisement -

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια και δεν σταματά να το γιορτάζει με μια ξεχωριστή σειρά επετειακών εκδηλώσεων. Σε μία από αυτές, οι πόρτες του ΒΜΦ ανοίγουν για μια σειρά από Πέμπτες και η ομάδα του μουσείου προσκαλεί τους ενήλικες επισκέπτες να ανακαλύψουν το σπάνιο αυτό βιομηχανικό μνημείο μέσα από μια ιδιαίτερη απογευματινή ξενάγηση με ελεύθερη συμμετοχή που συνοδεύεται από early drink. Τι γίνεται, όμως, όταν μία από αυτές τις ξεναγήσεις συμπίπτει με τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου;

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ΔΗΜ που φέτος έχει θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», η απογευματινή ξενάγηση της Πέμπτης 18 Μαΐου γίνεται πιο εορταστική από ποτέ, καθώς η περιήγηση των ενηλίκων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου φωταερίου θα κλείσει με ένα μοναδικό DJ set που θα μας ξεσηκώσει!

Από τις 19.15 που ξεκινά η ξενάγηση, οι επισκέπτες μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, θαυμάζουν τον σπάνιο μηχανολογικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα και ανακαλύπτουν τον ρόλο των εργαζομένων στο παλιό εργοστάσιο και τις συνθήκες ζωής στην περιοχή του Γκαζιού. Ακόμη, ακούν τα αποσπάσματα προφορικών συνεντεύξεων των εργαζομένων στα διάφορα σημεία της μουσειακής διαδρομής και παρακολουθούν το πλούσιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό του παλιού εργοστασίου. Και βέβαια, η ξενάγηση γίνεται ακόμα πιο εορταστική, αφού κατά τη διάρκειά της οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους μέσα στους μουσειακούς χώρους, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από το Technopolis Café.

Μετά το τέλος της ξενάγησης, το γιορτινό κλίμα μεταφέρεται στο κτίριο Νέο Υδαταέριο, ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας που διατηρεί σχεδόν ακέραιο το μηχανολογικό του εξοπλισμό. Εκεί, με θέα 360 μοίρες στην Αθήνα, θα ξεκινήσει στις 21.00 ένα μοναδικό DJ set από τον JJ Pallis για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Ο θεσμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θεσπίστηκε το 1977 με σκοπό την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των μουσείων στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του κάθε τόπου.

Πληροφορίες

Ώρα έναρξης ξενάγησης: 19.15
Διάρκεια: 60-70’
Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα
Ώρα έναρξης DJ set: 21.00
Χώρος διεξαγωγής: Νέο Υδαταέριο
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι δωρεάν (δεν συμπεριλαμβάνεται το ποτό).
Κράτηση θέσης μέσω viva.gr

*Για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο «μετρ της ραπτικής» που έγραψε ιστορία στην Αθήνα, Κώστας Καλυβιώτης

Έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στην Αθήνα και έφθασε να έχει γραφείο μέχρι και στο Παρίσι.

Ένας Νέος Αθλητικός Χώρος στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Με τεχνητό χλοοτάπητα και διαγραμμίσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της FIFA.

Επί ποδός τα συνεργεία της Περιφέρειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Αττικής

Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.

«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης

Τοποθετήθηκαν ήδη σε 6 Δημοτικά Σχολεία, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων τιμήθηκε ο εμβληματικός αναμορφωτής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος (ΦΩΤΟ)

Σε ειδική τελετή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού, στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.