Επιχείρηση «καθαρές πινακίδες» για την ασφάλεια των μετακινήσεων στο οδικό δίκτυο

- Advertisement -

Τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού δικτύου ευθύνης της συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για την αναβάθμιση της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση και ο καθαρισμός των πινακίδων σήμανσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας.

Μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί πάνω από 11.500 πινακίδες τροχονομικής σήμανσης, ενώ παράλληλα σε καθημερινή βάση πραγματοποιείται καθαρισμός όσων σημάτων βανδαλίζονται από αυτοκόλλητα, γκράφιτι και διάφορα άλλα διαφημιστικά μηνύματα. Ήδη έχουν καθαριστεί περίπου 2.200 πινακίδες σήμανσης στην οδό Πειραιώς και στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Κηφισίας και Αθηνών.

Σημαντικός σύμμαχος της Περιφέρειας για τον εντοπισμό των προβληματικών πινακίδων και την άμεση παρέμβαση των συνεργείων καθαρισμού, αποτελεί ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544, ο οποίος λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και υποδέχεται τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις των πολιτών για τα προβλήματα του οδικού δικτύου. Μέχρι σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχτεί 3.150 σχετικά αιτήματα με την επίλυση 2.500 από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα έχουν παραπεμφθεί στις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες άλλων φορέων ευθύνης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει:

«Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε ως έναν από τους κύριους στρατηγικούς μας στόχους την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Αττικής και των μητροπολιτικών της υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη παρέμβαση, με στόχο τη διατήρηση της ευδιάκριτης σήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η ορατότητα για τους πεζούς και οδηγούς, αλλά και το σημαντικότερο να μειώσουμε αποτελεσματικά τα τροχαία ατυχήματα που έχουν ως αιτία την ελλιπή σήμανση. Συνεχίζουμε τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στους δρόμους και τις υλικοτεχνικές υποδομές της Αττικής, με στόχο ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες μας».

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο «μετρ της ραπτικής» που έγραψε ιστορία στην Αθήνα, Κώστας Καλυβιώτης

Έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στην Αθήνα και έφθασε να έχει γραφείο μέχρι και στο Παρίσι.

Ένας Νέος Αθλητικός Χώρος στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Με τεχνητό χλοοτάπητα και διαγραμμίσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της FIFA.

Επί ποδός τα συνεργεία της Περιφέρειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Αττικής

Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.

«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης

Τοποθετήθηκαν ήδη σε 6 Δημοτικά Σχολεία, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων τιμήθηκε ο εμβληματικός αναμορφωτής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος (ΦΩΤΟ)

Σε ειδική τελετή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού, στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.