Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις σε Κυψέλη, Πλατεία Αττικής, Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αμερικής και Άνω Κυψέλη (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Η μαραθώνια προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας συνεχίζεται, με τον Δήμο Αθηναίων να υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Ένα πρόγραμμα, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, που ενισχύει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει συνολικά 1050 δρόμους της πόλης, δηλαδή περισσότερα από 300 χιλιόμετρα από τα περίπου 1000 του συνολικού οδικού δικτύου της.

Από την έναρξη αυτού του πολύ μεγάλου έργου, ο Δήμος Αθηναίων έχει ολοκληρώσει ασφαλτοστρώσεις σε 834 οδούς συνολικού μήκους περίπου 260 χιλιομέτρων και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι του Δήμου δουλεύουν σε γειτονιές της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βρίσκονται οι περιοχές Κυψέλη, Νέα Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, Πλατεία Αμερικής και Πλατεία Αττικής.

Μέχρι σήμερα, τα τεχνικά συνεργεία έχουν ρίξει νέα άσφαλτο στους δρόμους: Σπετσών, Μοσχονησίων, Σταυροπούλου, Νεοφ. Μεταξά, Βίωνος, Ευελπίδων, Βελβενδού, Ιουλιανού, Γιαννιτσών, Λαζαράδων, Κερκύρας, Φιλιππίδου, Λευκωσίας, Κύπρου, Τήνου, Καυκάσου, Ερνέστου Κουρτίου, Σπάρτης, Αλκαμένους, Αλκιβιάδου, Αλμυρού, Αριστομένους, Καρδίτσης, Προύσης, Σάμου, Φερών, Αδάνων, Βέργας, Έλλης, Εξηκίου, Ερυθρών, Κυζίκου, Σεβαλιέ, Τροφωνίου, Φυλής, Αγίου Μελετίου, Αγορακρίτου, Δεριγνύ, Αριστοτέλους, Δομοκού, Κονίτσης, Λεωφόρος Ιωνίας, Παρασίου, Περγάμου, Κεφαλληνίας, Λέλας Καραγιάννη, Σωζοπόλεως και Ι. Δροσοπούλου.

«Οι αριθμοί είναι σημαντικοί, αλλά πιο σημαντική είναι η ουσία. Η Αθήνα κλείνει τους λογαριασμούς του παρελθόντος και θέτει τις βάσεις για μια σύγχρονη πόλη. Αφήνει πίσω της τους ακατάλληλους και επικίνδυνους για την ασφάλεια των πολιτών δρόμους και αποκτά, σταδιακά, ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η παλιά, φθαρμένη και ακατάλληλη άσφαλτος αντικαταστάθηκε με νέα υψηλής ποιότητας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων και διαβάσεων.

Ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων δήλωσε: «Δυο χρόνια με 834 ασφαλτοστρώσεις, μέχρι στιγμής, στους δρόμους της πρωτεύουσας. Και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες. Σε κάθε γειτονιά. Γιατί από τα μικρά ξεκινάς για να έρθουν τα μεγάλα. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο που θέσαμε από την πρώτη στιγμή: να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων μας στην Αθήνα».

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Μαρούσι λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου

θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 08.00 έως 12.00.

45 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρξει μια πρώτη πρόταση για την αξιοποίηση έκτασης 240 στρεμμάτων στο Σχιστό, από ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι Coldplay ανυπομονούν να έρθουν στην Αθήνα – Η ανάρτησή τους (VIDEO)

Οι Coldplay θα δώσουν δύο συναυλίες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 8 και 9 Ιουνίου.

Η απάντηση του Χάρη Δούκα για τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Το δημοτικό συμβούλιο με μόλις 2 λευκά και μια αρνητική ψήφο, τον όρισε άμισθο μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κήπου.

Ερμού: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε γυναίκα

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ όπου και την μετέφερε στο νοσοκομείο με αιμορραγία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διευθύνων σύμβουλος στον Εθνικό Κήπο

Ο 42χρονος γιος του Γιώργου Παπανδρέου αναλαμβάνει τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου με απόφαση του Δημάρχου της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διευθύνων σύμβουλος στον Εθνικό Κήπο

Ο 42χρονος γιος του Γιώργου Παπανδρέου αναλαμβάνει τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου με απόφαση του Δημάρχου της Αθήνας.