Η νέα μεγάλη δενδροφύτευση από τον ΣΠΑΥ

- Advertisement -

Πλατύφυλλα & βραδύκαυστα δένδρα, όπως βελανιδιές, κουτσουπιές, χαρουπιές και οξιές, φυτεύτηκαν στον Υμηττό μας, την Κυριακή 19 Μαρτίου, στη νέα δράση αναδάσωσης που πραγματοποίησε ο ΣΠΑΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Οι εθελοντές βρήκαν όλα τα απαραίτητα εργαλεία, όπως φτυάρια, τσάπες, γάντια, κ.ο.κ. στο σημείο συνάντησης και η προετοιμασία για το άνοιγμα των λάκκων είχε γίνει νωρίτερα.

Τα δέντρα αγοράστηκαν με το χρηματικό έπαθλο της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ «Masked Singer», το οποίο προσφέρθηκε για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών δράσεων του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι τα ίδια τα παιδιά κυριολεκτικά παίρνουν το βουνό στα χέρια τους. Εκατοντάδες συμπολίτες μας – μαθητές, γονείς, παππούδες και εθελοντές έδωσαν δυνατό παρών. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε και αποδεικνύουμε ότι το δάσος μας ανήκει και έχουμε την υποχρέωση να το διατηρήσουμε, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των σχολείων και φορέων ήταν πραγματικά συγκλονιστική. «Ευχαριστώ θερμά όλους για την συμμετοχή τους και ιδίως τα παιδιά μας και τους γονείς τους που με τόση αγάπη συμμετείχαν και ” πήραν ” κυριολεκτικά το βουνό στα χέρια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Air fryer: Ειδικοί εξηγούν τι είναι καλό να αποφεύγουμε να μαγειρεύουμε στη φριτέζα αέρος

Απόψεις ειδικών που ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρχει «κίνδυνος για την ασφάλεια» αν μαγειρέψετε ορισμένα πράγματα στη φριτέζα αέρα.

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν 86 ετών, ενώ η κηδεία του θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας.

Φωτιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Λιοσίων

Εντοπίστηκε ένας άνδρας νεκρός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Η ιστορία πίσω από το εντυπωσιακό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα από τα αξιολογότερα νεοκλασικά κτίρια του Πειραιά κτισμένο στα 1884-1887 με σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου. 

Οδηγός μπήκε ανάποδα στην Αττική οδό (VIDEO)

Μοιραίο λίγο έλειψε να αποδειχθεί το λάθος ενός οδηγού στην είσοδο της Αττικής Οδού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορία πίσω από το εντυπωσιακό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα από τα αξιολογότερα νεοκλασικά κτίρια του Πειραιά κτισμένο στα 1884-1887 με σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου.