Η τυχαία συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πωλητές της «Σχεδίας»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η κυρία Ιωάννα και ο κύριος Περικλής, δύο από τους σχεδόν 100 πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» στην Αθήνα, είχαν μια αναπάντεχη συνάντηση. Μετά από τρεις ημέρες επιβεβλημένης διακοπής εργασίας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, επέστρεψαν στο πόστο τους, στην πλατεία Αγ. Ειρήνης.

Λίγο μετά τις 12:00, αντίκρυσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τους πλησίασε και, αφού αγόρασε το τεύχος, άρχισε να συζητάει μαζί τους. Θέματά τους οι συνθήκες διαβίωσης των ευπαθών ομάδων, οι δομές στήριξής τους, οι ανάγκες τους και, φυσικά, ο καιρός. Στη συνέχεια, περπάτησαν, δίπλα-δίπλα, τα λίγα βήματα μέχρι το σπίτι της «σχεδίας», το καφέ-εστιατόριο «σχεδία home», στην καρδιά της πόλης, για να συνεχίσουν την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτησή τους.

Εκεί, μεταξύ άλλων, τους περίμεναν και η κυρία Κριστιάν με τον κύριο Φώτη. Δύο πρώην πωλητές του περιοδικού που πλέον δεν βγαίνουν στο δρόμο, αφού έχουν βρει μόνιμη εργασιακή στέγη στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης «σχεδία αρτ». Είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μοιραστούν εμπειρίες και να ανταλλάξουν απόψεις για τη σημασία μιας δεύτερης ευκαιρίας στην επαγγελματική σταδιοδρομία, μα και στη ζωή την ίδια, να μιλήσουν για την ανάγκη καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και για τα πιο απλά εκείνα πράγματα της καθημερινότητας που όλους μας αφορούν.

Φωτογραφίες: Θεόδωρος Μανωλόπουλος

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα μέτρα της Τροχαίας για 24 και 25 Μαρτίου στην Αθήνα λόγω της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ λόγω του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης...

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για τα έργα ανάπλασης στο Φαληρικό Δέλτα

Η απάντηση Πατούλη στα ψηφίσματα των δημάρχων Καλλιθέας και Μοσχάτου - Ταύρου

ΚΙΜΩΛΙΑ ART CAFE: Ένα στολίδι στην καρδιά της πόλης

Ένα all day cafe bar που πρέπει να επισκεφθείς!

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου

Τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ