Η τυχαία συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πωλητές της «Σχεδίας»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η κυρία Ιωάννα και ο κύριος Περικλής, δύο από τους σχεδόν 100 πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» στην Αθήνα, είχαν μια αναπάντεχη συνάντηση. Μετά από τρεις ημέρες επιβεβλημένης διακοπής εργασίας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, επέστρεψαν στο πόστο τους, στην πλατεία Αγ. Ειρήνης.

Λίγο μετά τις 12:00, αντίκρυσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τους πλησίασε και, αφού αγόρασε το τεύχος, άρχισε να συζητάει μαζί τους. Θέματά τους οι συνθήκες διαβίωσης των ευπαθών ομάδων, οι δομές στήριξής τους, οι ανάγκες τους και, φυσικά, ο καιρός. Στη συνέχεια, περπάτησαν, δίπλα-δίπλα, τα λίγα βήματα μέχρι το σπίτι της «σχεδίας», το καφέ-εστιατόριο «σχεδία home», στην καρδιά της πόλης, για να συνεχίσουν την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτησή τους.

Εκεί, μεταξύ άλλων, τους περίμεναν και η κυρία Κριστιάν με τον κύριο Φώτη. Δύο πρώην πωλητές του περιοδικού που πλέον δεν βγαίνουν στο δρόμο, αφού έχουν βρει μόνιμη εργασιακή στέγη στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης «σχεδία αρτ». Είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μοιραστούν εμπειρίες και να ανταλλάξουν απόψεις για τη σημασία μιας δεύτερης ευκαιρίας στην επαγγελματική σταδιοδρομία, μα και στη ζωή την ίδια, να μιλήσουν για την ανάγκη καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και για τα πιο απλά εκείνα πράγματα της καθημερινότητας που όλους μας αφορούν.

Φωτογραφίες: Θεόδωρος Μανωλόπουλος

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Τετάρτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα»

Επίκαιρα θέματα και νέες μέθοδοι, που εφαρμόζονται σήμερα στην Παιδιατρική Επιστήμη και Πρακτική.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν Πέμπτη και Παρασκευή για την Ολυμπιακή Λαμπαδηφορία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας.

#Σκόνη: Απίθανα σχόλια στα social media για την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

«Ξεσάλωσαν» οι χρήστες της πλατφόρμας «Χ» με το hashtag #σκόνη σχολιάζοντας το απόκοσμο σκηνικό στον ουρανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.