Στη Βουλή η… «επιστροφή» της πλατείας Σ.Πέτρουλα στους κατοίκους του Κολωνού!

Εγκλωβισμένοι είναι οι κάτοικοι του Κολωνού από μια άτυπη εδώ και καιρό “κατάληψη” της γειτονιάς τους, από διάφορες ομάδες με παραβατική και επικίνδυνη σε διάφορα επίπεδα, συμπεριφορά, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλουν καθημερινές εικόνες δυσωδία, ηχορύπανσης ακόμα και εμπόριο ναρκωτικών.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι όταν πέφτει το σκοτάδι συμμορίες Ρομά και σπείρες διαρρηκτών δίνουν ραντεβού στην πλατεία Πέτρουλα όπου γίνεται το ξεσκαρτάρισμα των κλοπιμαίων και το deal για το αν θα καταλήξουν σε κάποιο καταυλισμό ή αν θα πουληθούν στην οδό Μενάνδρου.

Μια κατάσταση τραγική με τους περισσότερους να αναφέρουν ότι τα βράδια φοβούνται να περπατήσουν στην πλατεία και περιορίζονται μόνο στα καφέ που είναι στους κάθετους δρόμους της.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν

Ένας υπάλληλος περιπτέρου της πλατείας κατήγγειλε ότι τους τελευταίους μήνες του διέρρηξαν μια φορά το περίπτερο και άλλες δυο φορές προξένησαν φθορές στα ψυγεία.

Άλλοι πάλι, μετά τις απογευματινές ώρες στήνουν κάποιοι «καρτέρι» μπροστά από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών των τραπεζών με στόχο τους συνταξιούχους που έρχονται να βγάλουν χρήματα από την σύνταξη τους.

Η συζήτηση στη Βουλή και οι προσπάθειες των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου

Το θέμα έφτασε μέχρι και τη Βουλή έπειτα από Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Α’ Αθήνας Φωτεινή Πιπιλή προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τον Προγραμματισμό της ΕΛ.ΑΣ για την αποκατάσταση της τάξης στην πλατεία Πετρούλα στον Κολωνό.

Η βουλευτής της ΝΔ μάλιστα ανήρτησε και βίντεο από την πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή και κατέγραψε τις προσπάθειες καθαρισμού και απολύμανσης από τα συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και την απόδοση της πλατείας Σωτήρη Πέτρουλα στους κατοίκους.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Μ.Δευτέρα το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ