Καβγάς για την άδεια σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια – «Δεν δώσαμε άδεια» απαντά ο Μπακογιάννης

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον δήμο Αθηναίων προκάλεσε η άδεια που έδωσε η ΕΛΑΣ για συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πραγματοποιήσει συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εκπροσώπου του, Δημήτρη Μάντζου, κάνει λόγο για απόφαση που «προκαλεί κάθε δημοκράτη πολίτη. Μια απόφαση πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη που μάλιστα στηρίζεται στη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αθηναίων». Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί, μάλιστα, τις αρμόδιες αρχές «να μην εφαρμόσουν την προκλητική αυτή απόφαση»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η παροχή άδειας για ανοικτή συγκέντρωση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Βουλή, προκαλεί κάθε δημοκράτη πολίτη. Μια απόφαση πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη που μάλιστα στηρίζεται στη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αθηναίων.

Αναρωτιόμαστε: σε τι ακριβώς συμφωνεί ο κ. Μπακογιάννης με τη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση; Τη θεωρεί ειρηνική πολιτική εκδήλωση; Πιστεύει ότι δεν επαπειλεί τη ζωή της πόλης; Οι αρμόδιες αρχές έχουν τρεις ώρες μπροστά τους για να μην εφαρμοστεί η προκλητική τους απόφαση.

Η ανάρτηση Μπακογιάννη και η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

«Για όσους ψάχνονται για τζάμπα καυγά: Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση. Είναι αδιανόητο. Η πατριδοκαπηλεία άλλωστε είναι μια από τις μεγαλύτερες προσβολές στους πεσόντες υπέρ της πατρίδας», τονίζει από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ανακοίνωση των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, από το Δήμο Αθηναίων διευκρινίζεται: Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων κ. Βασίλειος Κορομάντζος απαντώντας στο σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, σημείωνε: « Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και παρέχουμε σύμφωνη γνώμη για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια».

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Με στόχο να μην καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της ναζιστικής φιέστας, αντιφασιστικές οργανώσεις κάλεσαν σε αντισυγκέντρωση στις 16:00, σε μια περίοδο που συμπληρώνονται τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα.
Ειδικότερα ανακοινώσεις – καταγγελίες για την πραγματοποίηση της ναζιστικής φιέστας έχουν κυκλοφορήσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά. Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν κυκλοφορήσει κι άλλες συλλογικότητες.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Κατά τις ώρες 07.30’ έως 13.30’, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας.

Ο Ian Rankin στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στις 26 Απρ, 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (LIVE)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 05.00' έως 13.00'.

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Δήμο Παλλήνης

“Άνοιξε κι εσύ την πόρτα στο βιβλίο”, 19 - 21 Απριλίου 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.