Πήγαν για μάθημα και βρήκαν σπασμένες κλειδαριές

Μπροστά σε ένα περιστατικό βανδαλισμού του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 9ο Γυμνάσιο Αθηνών στον περιφερειακό του Φιλοπάππου βρέθηκαν μαθητές το πρωί. Κατά την προσέλευσή τους για την πρώτη ώρα των μαθημάτων αντίκρισαν όλες τις κλειδαριές σπασμένες, με αποτέλεσμα – όπως καταγγέλουν οι γονείς τους –  να μην μπορούν να μπουν στις τάξεις για μάθημα!

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, από τον σύλλογο γονέων υπενθυμίζουν ότι παρά τα συνεχή αιτήματά τους προς τις υπηρεσίες του Δήμου και την ηλεκτρονική υποβολή των όποιων προβλημάτων στην σχετική πλατφόρμα “novoville”, μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί.

Ανήρτησαν μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις σχολικές εγκαταστάσεις με τα προβλήματα στις υποδομές, τους τοίχους και τα «γκράφιτι» τόσο στον εξωτερικό όσο και στον προαύλιο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο τα μέλη του συλλόγου γονέων αλλά και η διεύθυνση του σχολείου  – με σχετικά τους αιτήματα – έχουν απευθυνθεί στην σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων, ζητώντας να επιδιορθωθούν οι όποιες ζημιές έχουν καταγραφεί και να καλυφθούν τα έξοδα για τις απαραίτητες επισκευές.

Για το ζήτημα καλείται από γονείς και μαθητές να δώσει λύση η αρμόδια επιτροπή του δήμου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το ευρύτερο ζήτημα που αφορά στο αν θα επιτραπούν από την εκπαιδευτική κοινότητα η χρήση καμερών ασφαλείας και η φύλαξη του σχολείου μετά το πέρας των μαθημάτων.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δύσκολο βράδυ με νέο κύμα χιονοπτώσεων – Τι θα ισχύσει με Δημόσιο και καταστήματα την Τρίτη

Ακόμη ένα δύσκολο βράδυ φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», που σαρώνει τη χώρα με πολικές...

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στη Μαλακάσα – Ταλαιπωρία για 100 επιβάτες

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολογίο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε στη Μαλακάσα. Ταλαιπωρία...

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό 13χρονο κορίτσι – Είχε υψηλό πυρετό τις τελευταίες ημέρες

Ηλεία: Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Πηνείας και ειδικότερα στη Βουλιαγμένη η είδηση του...

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Από τις 10 το πρωί η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Στις 10 π.μ. αύριο η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική και...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ