Επιδεινώνεται η καθημερινότητα των δημοτών υποστηρίζει η «Ανοιχτή Πόλη»

Δριμεία επίθεση εναντίον της ηγεσίας του δήμου της Αθήνας εξαπολύει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών της Αθήνας.

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ”δεκάδες σχολικά κτήρια του Δήμου Αθηναίων έχουν σοβαρά και επιδεινούμενα προβλήματα, υποβαθμίζοντας την εικόνα της δημόσιας παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών».

Επικαλείται μάλιστα επιστολή – καταγγελία δύο νηπιαγωγείων στον Κολωνό που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους, ενώ ο κατάλογος των σχολείων με χρονίζοντα προβλήματα συντήρησης και υποδομών, όπως ενδεικτικά τα 102ο και 107ο Δημοτικά Σχολεία, εμπλουτίζεται διαρκώς.

Η παράταξη του κ.Ηλιόπουλου μάλιστα επεκτείνει την κριτική της και σε άλλες υποδομές της πόλης που – όπως τονίζει – ρημάζουν στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παιδική χαρά στα Θυμαράκια (πλατεία Αθανασίου Διάκου) που είναι κλειδωμένη, με τον εξοπλισμό της (παγκάκια, παιχνίδια κοκ) να έχει ξηλωθεί και εγκαταλειφθεί στον χώρο.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Από τον περασμένο Μάιο, η Ανοιχτή Πόλη έχει απευθύνει επανειλημμένα ερωτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η απάντηση ήταν ότι όλα είναι νόμιμα και γίνονται ορθώς. Το Ρυμοτομικό Σχέδιο διαμορφώθηκε το 1969, επί χούντας, και παρά τα φανερά προβλήματά του κανείς δεν έχει ασχοληθεί να διορθώσει, ενώ η Λιοσίων και τα πεζοδρόμιά της είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και άρα ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όμως αυτά δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία: κάθε μέρα κινδυνεύουν πολίτες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά από τα γειτονικά σχολεία. Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να λάβει έστω και τώρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με τις συναρμόδιες περιφερειακές και κρατικές υπηρεσίες, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπή χώρο διέλευσης για τους πεζούς, καθώς και να ελέγξει και να μας ενημερώσει αν τηρούνται οι προβλέψεις ασφαλούς λειτουργίας του εργοταξίου.
Την ίδια στιγμή, κεντρικοί και πολυσύχναστοι πεζόδρομοι της πόλης, όπως η Ερμού και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υποφέρουν από ανεξέλεγκτη στάθμευση αυτοκινήτων που πρακτικά καταργεί το χαρακτήρα τους ως κοινόχρηστων χώρων για τους πεζούς, ιδίως τα σαββατοκύριακα. Ρωτήσαμε τη δημοτική αρχή αν έχει την πρόθεση να προστατευθούν οι ελεύθεροι αυτοί χώροι που επιπλέον υφίστανται υλικές φθορές, σε μια περίοδο που ο Δήμος τρέχει εργολαβίες εκατομμυρίων για την αποκατάσταση πεζοδρομίων”.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ερώτησε επίσης “τη δημοτική αρχή για το σχεδιασμό της, σε σχέση με την υποχρέωσή της “να μεριμνήσει για την υλική εκτέλεση της κατεδάφισης” των τριών αυθαίρετων ορόφων του ξενοδοχείου της Coco-Mat στην περιοχή Μακρυγιάννη, όπως επιβάλλει η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων ήταν ο μόνος φορέας που μέχρι πρόσφατα, όταν και επέβαλε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης μετά από αυτοψία της Πολεοδομίας, δεν είχε συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση του 2019, με την οποία ακυρώθηκε η οικοδομική άδεια και η αναθεώρησή της ως προς το ύψος του κτιρίου.
Ζητήσαμε τέλος ενημέρωση για το αν έγινε η οποιαδήποτε ενέργεια, ή επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού, στην κατεύθυνση του πρόσφατου ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου που διεκδικεί τη θεσμική προστασία των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας”.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Mosquito Alert: Η εφαρμογή εντοπισμού επικίνδυνων κουνουπιών

Συνεισφορά των πολιτών για τη διερεύνηση και τον έλεγχο των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

Red Arrows: Εντυπωσιακές εικόνες στον Φλοίσβο από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πρόκειται για μία από τις πλέον κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Ουίσκι

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι άρχισε να εξαπλώνεται σταδιακά σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμη και στο μουσουλμανικό Αϊζερμπαϊτζάν.

Το «πράσινο» Δημαρχιακό Μέγαρο της Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς μηδένισε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την ενεργειακή κατανάλωση του Δημαρχιακού κτιρίου.

Εντοπίστηκε κατάστημα με παράνομα τυχερά παίγνια σε περιοχή της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν 3 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν, 27 υπολογιστές, 3 servers, 7 κάμερες, καταγραφικό και 345 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ουίσκι

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι άρχισε να εξαπλώνεται σταδιακά σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμη και στο μουσουλμανικό Αϊζερμπαϊτζάν.

Το «πράσινο» Δημαρχιακό Μέγαρο της Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς μηδένισε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την ενεργειακή κατανάλωση του Δημαρχιακού κτιρίου.