2η παράταση στις προσφορές για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό (Έγγραφα)

Σε δεύτερη παράταση οδηγήθηκε ο διαγωνισμός για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Η παράταση αυτή δόθηκε λόγω ανωτέρας βίας καθώς υπάρχει ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που έχει σχέση με τα πτυχία των όλων των τεχνικών εταιρειών επομένως και αυτών που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Κατόπιν τούτου η Αναθέτουσα Αρχή του έργου, ο Δήμος Αθηναίων έδωσε παράταση για τις 27 Ιανουαρίου με την ελπίδα ότι το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί.

Το νέο στάδιο αποτελεί το όνειρο των οπαδών των “πρασίνων” όμως σχετίζεται και με την διπλή ανάπλαση Βοτανικού-Αλεξάνδρας. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 123 εκατ. ευρώ (99,19 εκατ. ευρώ).

Το έργο χρηματοδοτείται για ποσό 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ένα από τα μεγαλύτερα αναλογικά ποσά που δίδεται για τη δημιουργία μιας υποδομής) και για ποσό 8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ουσιαστικά το ΠΔΕ θα καλύψει την κατασκευή του γηπέδου και το Ταμείο Ανάκαμψης την αστική ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής περιοχής Βοτανικού /Ελαιώνα – Έργα διαμόρφωσης πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή της Διπλής Ανάπλασης και του Ναυτικού Οχυρού στην περιοχή του Ελαιώνα.

Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες. Πρακτικά ο μεγάλος στόχος είναι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να λειτουργήσει το 2026 για τη σεζόν 2026-2027. Στον διαγωνισμό αναμένεται να κατέβουν οι μεγάλοι όμιλοι της χώρας, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η τυχόν συμμετοχή και εταιρειών εκτός συνόρων.

Το έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων και αποτελεί μέρος της Διπλής Ανάπλασης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν επιπρόσθετα και δύο ακόμα έργα που σχετίζονται με τη δημιουργία υποδομών δικτύων (δρόμοι, πεζόδρομοι, αποχέτευση, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες, ύδρευση κ.α.) αλλά και με τη γενική ανάπλαση της περιοχής της παρέμβασης.

Στο έργο περιλαμβάνεται και ποσό 3 εκατ. ευρώ ως προαίρεση για την κατασκευή πεζογέφυρας προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον “μαύρο ουρανό” της Μ. Παρασκευής ;

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θ.Κολυδάς γράφει για τον μουντό καιρό της Μ.Παρασκευής και αν τεκμηριώνεται η θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Ιησού.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Μ.Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

🆘 Για τα άγρια άλογα του Υμηττού (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τα κοπάδια με τα αδέσποτα άλογα στις παρυφές του Υμηττού και οι απώλειες των τελευταίων ημερών.

Η εταιρεία που σάρωσε τα χρυσά βραβεία στα Greek Export Awards 2024

Τριπλή Βράβευση το Minoa Water για τις εξαγωγές και την καινοτομία

Στην Εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google

Για να τιμήσει το ρόλο και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον “μαύρο ουρανό” της Μ. Παρασκευής ;

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θ.Κολυδάς γράφει για τον μουντό καιρό της Μ.Παρασκευής και αν τεκμηριώνεται η θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Ιησού.