Στα «χαρακώματα» ο Δήμος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» του Ηλιόπουλου

Ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2023 αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεσης της ηγεσίας του Δήμου με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νάσο Ηλιόπουλο.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» που έκανε λόγο για «ανάπτυξη για λίγους από μια δημοτική αρχή που δεν απαντά στις ανάγκες της πόλης» και χαρακτήριζε τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η δημοτική αρχή για το 2023 ως «γραφειοκρατικό τόσο που και οι ίδιες οι υπηρεσίες δυσκολεύονται να τον εξηγήσουν».

Στην κριτική απάντησε με ανακοίνωσή του του γραφείο τύπου του Δήμου Αθηναίων κάνοντας λόγο ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ανοιχτή Πόλη υπονομεύουν ζωτικές λειτουργίες του Δήμου».

Το δικό του σχόλιο έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κ.Μπακογιάννης με ανάρτησή του:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο, ανακοίνωσε μετά «βαΐων και κλάδων» την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2022.

Σε μια προσπάθεια να αντιπολιτευτούν την πλειοψηφία Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Ανοιχτή Πόλη» δε διστάζουν να υπονομεύσουν ακόμη και ζωτικές λειτουργίες του δήμου, στις οποίες αφορούσαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι στις αποφάσεις που είχε εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου περιλαμβανόταν η σίτιση των παιδιών του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου, η θέρμανση του κολυμβητηρίου στο Σεράφειο, τρόφιμα για τους δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α, ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο ακόμη και κτηνιατρικά φάρμακα για τα μικρά αδέσποτα.

Η «Ανοιχτή Πόλη» ζητεί μετ’ επιτάσεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσει στην ακύρωση όλων αυτών, προκειμένου όπως διακηρύσσει υποκριτικά, να «αποκατασταθεί η νομιμότητα».

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τα παρακάτω:

· Το Πρωτόκολλο Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» από 10.11.2022 έως 30.11.2022 και

· Το Πρωτόκολλο Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» από 10.11.2022 έως 30.11.2022

· Το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής του με αριθμό 370/21.12.2022 τιμολογίου της εταιρείας “NUTRIA AE”, λόγω αναπροσαρμογής τιμών του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης με τίτλο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΒΥΣ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 2018-2019», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2018-2019, Ο.Π.Σ./MIS 5029653.

· Τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ». (Α.Π.358033/20.12.2022).

· Τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ»

· Τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 – 2021 – 2022.

Share it!

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Παρθενώνας ξαναβρίσκει την όψη του: Ολοκληρώθηκε το δυτικό αέτωμα έπειτα από δύο αιώνες

Μια εικόνα που είχε χαθεί για περισσότερα από 220 χρόνια επιστρέφει στον ιερό βράχο....

Ξένα κεφάλαια και αναβαθμισμένη Golden Visa κρατούν «ζεστή» την αγορά πολυτελών ακινήτων

Η αγορά κατοικιών υψηλής αξίας στην Ελλάδα δεν δείχνει σημάδια κόπωσης. Παρά τη μεγάλη...

«Δώσε 20 ευρώ να μη σου γράψω κλήση»: Η καταγγελία για ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ που συγκλόνισε

Μια υπόθεση που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της διαφθοράς στις δημόσιες συγκοινωνίες...

Φθηνότερες πτήσεις και λιγότερες «παγίδες»: Πώς αλλάζει το ταξίδι με αεροπλάνο στην Ευρώπη

Από το δωρεάν τρόλεϊ καμπίνας μέχρι τις αποζημιώσεις και τις θέσεις των οικογενειών – Τι κερδίζουν οι επιβάτες από τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες, και από πότε

«Οδύσσεια»: Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες

Σε 24 ώρες προπώλησης, το BFI IMAX του Λονδίνου ξεπέρασε σε εισιτήρια ακόμη και το «Oppenheimer» και το «Dune: Part Two» – Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε IMAX 70mm κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου

Σε ποια ηλικία αγοράζουν πρώτο σπίτι οι Ευρωπαίοι – Και γιατί οι Έλληνες περιμένουν περισσότερο

Νέα έρευνα της RE/MAX αποτυπώνει τις μεγάλες αποκλίσεις στην Ευρώπη: από τα 28 χρόνια στη Μάλτα έως τα 34,7 σε Ελλάδα και Ελβετία – Ο ρόλος της οικονομικής δυνατότητας, της οικογένειας και της νοοτροπίας απέναντι στην ενοικίαση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φθηνότερες πτήσεις και λιγότερες «παγίδες»: Πώς αλλάζει το ταξίδι με αεροπλάνο στην Ευρώπη

Από το δωρεάν τρόλεϊ καμπίνας μέχρι τις αποζημιώσεις και τις θέσεις των οικογενειών – Τι κερδίζουν οι επιβάτες από τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες, και από πότε

«Οδύσσεια»: Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες

Σε 24 ώρες προπώλησης, το BFI IMAX του Λονδίνου ξεπέρασε σε εισιτήρια ακόμη και το «Oppenheimer» και το «Dune: Part Two» – Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε IMAX 70mm κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου

Σε ποια ηλικία αγοράζουν πρώτο σπίτι οι Ευρωπαίοι – Και γιατί οι Έλληνες περιμένουν περισσότερο

Νέα έρευνα της RE/MAX αποτυπώνει τις μεγάλες αποκλίσεις στην Ευρώπη: από τα 28 χρόνια στη Μάλτα έως τα 34,7 σε Ελλάδα και Ελβετία – Ο ρόλος της οικονομικής δυνατότητας, της οικογένειας και της νοοτροπίας απέναντι στην ενοικίαση