Alexis Tsipras [Les Echos]

Στη Γαλλία μιλάμε για τον “Έλληνα Μελανσόν”.

Με τη διαφορά ότι είναι είκοσι τρία χρόνια νεότερος, είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη χώρα του και η χθεσινή αποτυχία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, πιθανότητα να τον ανεβάσει στον πρωθυπουργικό θώκο στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο νέος ηλικιακά, πολιτικός αρχηγός Αλέξης Τσίπρας – γνωστός και ως “ο Έλληνας που τρέμει η Ευρώπη” – κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να κάνει το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ αυτό που είναι σήμερα.

Ένα «παιδί-θαύμα» της πολιτικής με μια υποδειγματική πορεία. Γιος ενός εργολάβου οικοδομών, εισήλθε στην ηλικία των δεκαέξι στην Κομμουνιστική Νεολαία, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έγινε ο νεότερος ηγέτης κόμματος σε μια χώρα όπου επικρατεί η δυναστεία της γεροντοκρατίας και ο εκλεκτός του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη διαδοχή στη θέση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έτοιμος να δώσει τη μάχη με την Τρόικα, λαϊκιστής σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και υποστηρικτής του ευρώ “χωρίς τη βάρβαρη λιτότητα”, ευρωπαϊστής υπέρ μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια πολύπλοκη προσωπικότητα.

8c8b7e792b6522426d56c6242a0e5d83

Αυτός ο χαρισματικός ηγέτης με τις εξαιρετικές ρητορικές ικανότητες, αυτός ο «σόουμαν» που λατρεύει την ειρωνεία και τις πολιτικές ξιφομαχίες, είναι ένας απλός άνθρωπος, ήρεμος και χαμογελαστός και όχι ένας “διανοούμενος της φακής”.

Είναι “πολύ Έλληνας” και μιλάει όπως οι Έλληνες. Αλλά πίσω από αυτό τον καλό χαρακτήρα κρύβεται επίσης ένας τρομερός πολιτικός. Αν και ο ταραχώδης ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε αρκετές φορές απρόθυμος να δεχτεί τους συμβιβασμούς του Τσίπρα στην προσπάθεια του να πάρει στα χέρια του τα ηνία της χώρας, εκείνος κατάφερε να “κλειδώσει” τις εσωτερικές συγκρούσεις του κόμματος του. Ένας δεξιοτέχνης της πολιτικής, μιας ικανότητας που θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για το μέλλον.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ