Annie Leibovitz: Παρουσιάζει τη δική της “Wonderland” μέσα από ένα νέο βιβλίο και μία μεγάλη έκθεση

Η φωτογράφος των διασημοτήτων, Άνι Λίμποβιτς, θα προσπαθήσει να συνοψίσει τα τελευταία 20 χρόνια της στον χώρο της φωτογραφίας με μία ατομική έκθεση αλλά και ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο Wonderland.

Η Άνι Λίμποβιτς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της φωτογραφίας για σχεδόν 50 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι έχει μια σημαντική θέση στο χώρο της μόδας, η “φωτογράφος των διασημοτήτων” όπως την ονομάζουν, θεωρεί τον εαυτό της αφηγήτρια, πάνω από όλα.

Η Κέιτ Μος στο Παρίσι το 1999.Photo Credits: Annie Leibovitz/Thomas Barratt

Για να συνοδεύσει το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο της από τον εκδοτικό οίκο Phaidon, λοιπόν, η φωτογράφος παρουσιάζει μια νέα ατομική έκθεση στην γκαλερί Hauser & Wirth του Σαουθάμπτον, με τίτλο «Wonderland».

Η παρουσίαση επικεντρώνεται στη δουλειά των δύο τελευταίων δεκαετιών της καταξιωμένης Αμερικανίδας φωτογράφου. Από το Vanity Fair μέχρι και τη Vogue, η Λίμποβιτς χρησιμοποίησε τη μόδα ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών. Μερικές από τις αφηγήσεις της έκθεσης περιλαμβάνουν εικόνες από την πρώτη της φωτογράφιση υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, με πρωταγωνιστές την Κέιτ Μος και τον Σον Κομπς, αλλά και έναν φόρο τιμής στο μυθιστόρημα του Λιούις Κάρολ, Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων.

Με την μοναδική της προσέγγιση, η Λίμποβιτς χρησιμοποίησε μια σειρά από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της μόδας, για να αναδημιουργήσει το κλασικό παραμύθι. Μεταξύ άλλων, στον κόνσεπτ βλέπουμε τον Τομ Φορντ ως Λευκό Λαγό, την Νατάλια Βοντιάνοβα ως Αλίκη και τον Ζαν-Πωλ Γκοτιέρ ως Γάτα του Τσεσάιρ.

Αναλογιζόμενη το έργο της, η Λίμποβιτς έγραψε: «Η μόδα παίζει ρόλο στον σχεδιασμό των πάντων, αλλά η φωτογραφία είναι πάντα πρώτη, για μένα. Η φωτογραφία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Και η φωτογραφία είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να περιλαμβάνει πορτρέτα, ρεπορτάζ, οικογενειακές φωτογραφίες, μόδα».

Η έκθεση Wonderland θα είναι διαθέσιμη στη γκαλερί Hauser & Wirth του Σαουθάμπτον μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, ενώ το βιβλίο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στα 89,95 δολάρια μέσω του Phaidon. Η έκδοση θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 17 Νοεμβρίου.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Φρίντα Κάλο «ζωντανεύει» στην Αθήνα μέσα από τη συναρπαστική έκθεση Beyond the Icon

Ένα καθηλωτικό ταξίδι στη ζωή και την τέχνη της θρυλικής Μεξικανής δημιουργού

Πέθανε ο Άγγελος Αντωνόπουλος

Σίγησε μια σπουδαία φωνή του ελληνικού θεάτρου

Η Dua Lipa μοιράστηκε τις πρώτες φωτογραφίες μετά τον πολιτικό της γάμο με τον Callum Turner

Η Dua Lipa επιβεβαίωσε με τον πιο διακριτικό και ρομαντικό τρόπο τις φήμες που...

Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Η Τεχεράνη επαναφέρει στο στόχαστρο συμμάχους των ΗΠΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ σε Κοζάνη και Αγρίνιο για κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων

Στα δίχτυα της ΔΑΟΕ κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ – 13 συλλήψεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κορυδαλλό

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ