Εγκρίθηκαν δάνεια 200 εκατ. ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Την έναρξη λειτουργίας του Institute for Growth (IfG) και του πρώτου υπό-ταμείου του τού «IfG – Greek SME Finance S.A.», γνωστού και ως Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα ανακοινώθηκε η έγκριση των πρώτων δανείων, ύψους 200 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το σημερινό βήμα ως ένα καθοριστικό στήριγμα στη ρευστότητα και στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.

Με τις εγκρίσεις αυτές ενεργοποιείται το πρώτο υπό-ταμείο του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG) για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μέσω του οποίου προβλέπεται η ευέλικτη χορήγηση δανείων με διεθνώς ανταγωνιστικούς όρους.

Οι χορηγήσεις εντάσσονται σύμφωνα με τη naftemporiki.gr στο πλαίσιο των συμφωνιών χρηματοδότησης που υπεγράφησαν προ ολίγων ημερών μεταξύ του «IfG – Greek SME Finance S.A.» (Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο), του ΕΤΕΑΝ, της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) και των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς με τις οποίες οριστικοποιήθηκαν οι όροι χορήγησης των δανείων από το IFG για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι από το συνολικό ποσό των 200 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ελληνικό Δημόσιο (μέσω της ΕΤΕΑΝ ΑΕ) και 100 εκατ. ευρώ από τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Με τα κεφάλαια αυτά σε βάθος χρόνου αναμένεται να χορηγηθούν δάνεια συνολικού ύψους 500-700 εκατ. ευρώ.

Με τα πρώτα αυτά δάνεια, ξεκινά η επίσημη λειτουργία του IfG, το οποίο συστήθηκε προκειμένου να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιφερειακά αναπτυξιακά έργα υποδομών.

Share it!

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου ανοίγει για πρώτη φορά τα μεσάνυχτα

Δύο μοναδικές παραστάσεις κάτω από τον έναστρο ουρανό

Hellenic Train: Αλλαγές στα δρομολόγια Αθήνας – Θεσσαλονίκης από 22 έως 24 Ιουνίου – Πού θα μπαίνουν λεωφορεία

Προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα ισχύσουν από τη Δευτέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τρίτη 23 Ιουνίου

Ποιοι δρόμοι κλείνουν για το «SNF Nostos Run 2026»

Νέος «δημοτικός ΕΝΦΙΑ» από το 2027: Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ένα νέο τέλος –και όχι δύο, όπως αρχικά σχεδιαζόταν– θα κληθούν να πληρώνουν οι...

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Οι εργαστηριακές εξετάσεις «αδειάζουν» τη σκηνή – Στο μικροσκόπιο των αρχών ο 65χρονος

Σε γρίφο με ελάχιστα απτά στοιχεία εξελίσσεται η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στο...

Ίλιον: Αλυσιδωτές συγκρούσεις μετά από προσπέραση

Σε κρίσιμη κατάσταση δύο νεαροί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ