Συμφωνία για παραγωγή βιοαερίου στην Ελλάδα

- Advertisement -

Υπογράφηκαν στη Θεσσαλονίκη δύο συμβάσεις χρηματοδότησης έργων που αφορούν στην κατασκευή και λειτουργία δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο.

Τα έργα θα προσφέρουν πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας, προσωρινές και μόνιμες. Το κόστος τους ανέρχεται σε 10,5 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή τους προέρχεται από το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ 2007-2013,  JESSICA.

Πρόκειται για:

1. Κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας, ισχύος 0,999 MWe, στη θέση «Αριδίνα» της Δημοτικής Ενότητας Πενταλόφου, του δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα παραγωγής βιοαερίου θα τροφοδοτείται με πρώτες ύλες προερχόμενες κυρίως από απόβλητα (κοπριές) βουστασίων και δευτερευόντως πτηνοτροφείων. Το παραγόμενο μείγμα από τη διαδικασία της χώνευσης θα διατίθεται σε καλλιεργητές της περιοχής ως λίπασμα, ενώ το υγρό κλάσμα θα χρησιμοποιείται για αρδευτικούς και λοιπούς αντίστοιχους σκοπούς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.405.704 ευρώ και ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται  σε 3.770.000 ευρώ

2. Κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο με την χρήση βιομάζας ισχύος 1 MWe, στη θέση «Άδενδρου» του Δημοτικού Διαμερίσματος Παρθενίου του δήμου Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα παραγωγής βιοαερίου θα τροφοδοτείται επίσης με πρώτες ύλες που προέρχονται κυρίως από απόβλητα (κοπριές) βουστασίων και δευτερευόντως, καλλιεργειών (ενσίρωμα καλαμποκιού). Το παραγόμενο μείγμα από τη διαδικασία της χώνευσης θα διατίθεται σε καλλιεργητές της περιοχής ως λίπασμα, ενώ το υγρό κλάσμα θα χρησιμοποιείται για αρδευτικούς και λοιπούς αντίστοιχους σκοπούς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.928.708 ευρώ και ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται σε 5.272.500 ευρώ.

Οι συμβάσεις χρημαστοδότησης υπογράφηκαν, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, μεταξύ του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας του JESSICA και των φορέων επένδυσης «Βορειοελλαδική Αειφορία ΑΒΕΕ» και «Δέλτα Αξιού Ενεργειακή ΑΕ».

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.