Εξέγερση στην γαλλική ακροδεξιά για το “γκέι λόμπι” της Λεπέν [The Independent]

«Έντονος ο διχασμός που έχει προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος του Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας, μετά τον ορισμό ενός ομοφυλόφιλου ακτιβιστή στη θέση του συμβούλου για πολιτιστικά θέματα, από τη Μαρίν Λεπέν», αναφέρει η εφημερίδα “The Independent”.

Το νέο σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του συμβούλου για θέματα πολιτισμού από τον Sébastien Chenu, ιδρυτή του κινήματος GayLib (κεντροδεξιό  κίνημα ΛΟΑΤ) στη Γαλλία , που συνέπεσε με τη δημοσίευση από το περιοδικό Closer φωτογραφιών του Florian Philippot (Αντιπροέδρου του Εθνικού Μετώπου) με το σύντροφο του, έρχεται να “ταράξει εις διπλούν τα νερά” στο εσωτερικό του κόμματος.

o-LOBBY-GAY-FN-570

“Αυτά τα δύο γεγονότα έφεραν στην επιφάνεια εντάσεις που είχαν καταπνιγεί εδώ και πολύ καιρό στο εσωτερικό του Εθνικού Μετώπου – και γενικότερα στο εσωτερικό της “Γαλλικής ακροδεξιάς” – σχετικά με το υποτιθέμενο γκέι λόμπι που περιβάλλει την Μαρίν Λεπέν, “σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Laurent Brice, μέλος του Εθνικού Μετώπου Γαλλίας, “η Μαρίν Λεπέν έχει γίνει η γυναίκα σύμβολο για πολλούς gay της δεξιάς στη Γαλλία, διότι τους αρέσει ο φιλελευθερισμός που δείχνει για τα κοινωνικά θέματα αλλά, πάνω απ ‘όλα, λατρεύουν την αδιαπραγμάτευτη αντίθεσή της με το Ισλάμ, που καθιστά την ομοφυλοφιλία ένα θανάσιμο αμάρτημα “.

«Η απόφαση ορισμού του νέου συμβούλου Sébastien Chenu – πρώην συμβούλου του Νικολά Σαρκοζί – επικρίθηκε αυστηρά από την συντηρητική πτέρυγα του πολιτικού γραφείου του Εθνικού Μετώπου και προκάλεσε εξέγερση με επικεφαλής τον Bruno Gollnisch και την Marion Maréchal-Le Pen, ανιψιά της Προέδρου ” επισημαίνει η εφημερίδα “The Independent”.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Τετάρτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.