Παραιτήθηκε ο Γιάννης Βούρος από το ΚΘΒΕ

Στη διάθεση του υπουργείου Πολιτισμού έθεσε την παραίτηση του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείας Ελλάδας Γιάννης Βούρος, , μετά την απόφαση του ΣΕΗ να προχωρήσει σε νέες στάσεις εργασίας στο ΚΘΒΕ με αποτέλεσμα την πολλοστή μέσα στο μήνα ματαίωση των προγραμματισμένων παραστάσεων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, ο κ.Βούρος στρέφεται εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) κατηγορώντας το για «αναίτια και με σαφή εχθρική διάθεση προς την καλλιτεχνική διεύθυνση» απόφαση, καθώς όπως υποστηρίζει:

«Εδώ και ενάμιση χρόνο καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα προκειμένου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να παραμείνει ζωντανό. Δίπλα στα γνωστά θετικά αποτελέσματα του καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού του έργου, πραγματοποιήσαμε σειρά επαφών με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου, για πρώτη φορά, να εξηγήσουμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα, τα χρόνια και τεράστια οικονομικά ζητήματα που θέτουν διαρκώς τη βιωσιμότητα του ΚΘΒΕ σε κίνδυνο.

Προβλήματα που ως Διοίκηση και Διεύθυνση δεν δημιουργήσαμε αλλά κληρονομήσαμε. Για όλες τις ενέργειές μας ενημερώναμε ανελλιπώς και τα δύο Σωματεία των Εργαζομένων του ΚΘΒΕ (Ηθοποιούς και Πάσης Φύσεως Προσωπικό). Οι συντονισμένες αυτές ενέργειες καθώς και η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού για έκτακτη επιχορήγηση, οδήγησαν στην προσωπική μου δέσμευση, πριν από λίγες ημέρες, προς τα σωματεία των εργαζομένων ότι στις 19/12/14 θα πραγματοποιηθεί πληρωμή του Νοεμβρίου, του μοναδικού οφειλόμενου μήνα…»

Οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ είχαν ματαιωθεί για τρία συνεχή Σαββατοκύριακα, όπως και αυτές της Τετάρτης.

Με σχετική ανακοίνωση ματαιώνονται και οι παραστάσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (13-14 Δεκεμβρίου) σε όλες τις σκηνές του ΚΘΒΕ (Συνέβη και του χρόνου στο Βασιλικό Θέατρο, Προδοσία στο Νέο Υπερώο ΕΜΣ, Σερσέ λα φαμ στη Σκηνή Σ.Καραντινός της Μονής Λαζαριστών, Με δύναμη από την Κηφισιά στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες στο Βασιλικό Θέατρο, Η Φάρμα των Ζώων στη Μονή Λαζαριστών).

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πιλοτική εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών στη λεωφορειακή γραμμή Express του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Επέκταση του προηγμένου συστήματος ανέπαφων συναλλαγών έως τα τέλη του έτους σε όλα τα ΜΜΜ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Ξεκίνησε από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα για το Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα μέχρι και την Παρασκευή για την Ολυμπιακή ΦΛόγα

Την Παρασκευή η ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Γάλλους.

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ