Ο απολογισμός των χτεσινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη- Ανακοίνωση της αστυνομίας

Κατά τη διάρκεια συναθροίσεων και πορειών που πραγματοποιήθηκαν χθες και διήλθαν μέσω κεντρικών οδών της πόλης, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν σε αυτές, προκάλεσαν:

φθορές σε 4 εμπορικά καταστήματα, σε κάμερες ασφαλείας και μια τζαμαρία 3 συνολικά τραπεζικών υποκαταστημάτων και σε πλαστικούς κάδους απορριμμάτων.

Σε μία μάλιστα περίπτωση, τα προαναφερόμενα άτομα, κατά τη διέλευσή τους από την οδό Τσιμισκή, προκάλεσαν εμπρησμό σε κατάστημα, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία και στο εσωτερικό του υπήρχαν πελάτες και εργαζόμενοι. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που επιχείρησαν στο συγκεκριμένο σημείο, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλινα αντικείμενα και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις, σε όλες τις περιπτώσεις, επενέβησαν άμεσα, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και πραγμάτων, την αποκατάσταση της τάξης και τη σύλληψη υπαιτίων που διέπραξαν αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν δεκαεπτά 17 άτομα, ηλικίας 18 ως 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», της «Απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου», της «Απρόκλητης σωματικής βλάβης», της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και της «Απρόκλητης Αντίστασης και Εξύβρισης».

Από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας παραμένει νοσηλευόμενος στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε, ενώ φρουρούμενη σε Νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύεται και μία εκ των συλληφθέντων.

Πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, προσήχθησαν στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, επιπλέον 18 άτομα, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αποχώρησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Μ.Δευτέρα το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ