Ακιντζί: Φρικτό το σενάριο της προσάρτησης στην Τουρκία

- Advertisement -

Την πεποίθηση ότι το σενάριο προσάρτησης του ψευδοκράτους στην Τουρκία είναι ενάντια στο συμφέρον τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και της ίδιας της Άγκυρας, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

«Αυτό είναι ένα σενάριο που θα διαλύσει την “ΤΔΒΚ”. Το υποστηρίζω αυτό και είναι κάτι που δεν το λέω για πρώτη φορά, γιατί αυτό είναι ένα πραγματικό συναίσθημα και σκέψη του τουρκοκύπριου λαού», είπε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως ό,τι είπε στην εφημερίδα Guardian είναι παρόμοιο με αυτά που είπε στις 5 Φεβρουαρίου και χαρακτήρισε αβάσιμους τους λόγους της επίθεσης κατά αυτών που λέει.

«Το θέμα δεν είναι πολύπλοκο, είναι ξεκάθαρο», σημείωσε, προσθέτοντας πως οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν να γίνουν μειονότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς ή να ζήσουν με μια διαρκή σχέση εξάρτησης από την Τουρκία.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με το sigmalive, επεσήμανε επίσης ότι η κοινωνία δεν αγκαλιάζει την πιθανότητα μια προσάρτησης, και πως το κύριο είναι το ψευδοκράτος να μετατραπεί σε μια από τις ισότιμες συνιστώσες πολιτείες και να λάβει μια σεβαστή θέση υπό μια ομόσπονδη στέγη.

«Αυτή η προσπάθεια πρέπει να υποστηριχτεί. Μια τέτοια Κύπρος με τον βορρά και τον νότο της, θα καταστεί φιλική προς την Τουρκία. Αυτό είναι προς όφελος όλων», σημείωσε.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως η πολιτική ότι «η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» αποτελεί ένα σλόγκαν της δεκαετίας του ’50.

«Δεν αφορά την πραγματική κατάσταση. Υπάρχουν διαφορετικές κοινότητες που ζουν στην Κύπρο και η αναζήτηση μιας ομοσπονδιακής δομής στην οποία να ζήσουν ειρηνικά συνεχίζεται», ανέφερε.

Πηγή

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.