Το βραχιόλι που κόβει την όρεξη με ηλεκτροσόκ

Αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά ένα βραχιόλι, το οποίο χτυπά αυτόν που το φορά με ηλεκτροσόκ των 255 volt και τον βοηθά να κόψει τις κακές συνήθειες.

Το βραχιόλι Pavlok συγκέντρωσε περισσότερα από 200.000 ευρώ στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo, ποσό πενταπλάσιο από αυτό που είχαν αρχικά θέσει ως στόχο οι κατασκευαστές του. Η τιμή προπώλησης του βραχιολιού είναι στα 160 ευρώ και το προϊόν θα κυκλοφορήσει επισήμως στην αγορά στις αρχές του 2015.

«Είναι σαν να φοράς στον καρπό σου τον προσωπικό σου γυμναστή», λένε οι κατασκευαστές του Pavlok. Το βραχιόλι τινάζει με ρεύμα τους χρήστες όταν παρεκκλίνουν από το πρόγραμμά τους, κόβει τη σύνδεση με το κινητό, τιμωρεί με πρόστιμο τους χρήστες που δεν συμμορφώνονται και επιβραβεύει τους προσηλωμένους στον στόχο. Αρχικά η εταιρεία δημιούργησε τρεις εφαρμογές για το βραχιόλι: να λειτουργεί ως ξυπνητήρι, να συμβάλλει στο «παραγωγικό» σερφάρισμα στο ίντερνετ με το να τινάζει τον χρήστη κάθε φορά που αφαιρείται και πλοηγείται ασκόπως στο διαδίκτυο και τρίτον ως ένα πρόγραμμα fitness. Οι σχεδιαστές διαπίστωσαν ότι η τρίτη εφαρμογή ήταν και η πιο δημοφιλής.

«Δεν έχει να κάνει με το ηλεκτρικό σοκ τόσο, όσο με την εκπαίδευση του εγκεφάλου να πραγματοποιεί όσα λέει το άτομο ότι θέλει να κάνει», υποστηρίζει ο σχεδιαστής του προϊόντος Μανίς Σετί στην ιστοσελίδα. «Χρησιμοποιώντας ψυχολογικά αποδεδειγμένους και δοκιμασμένους αλγόριθμους, το βραχιόλι Pavlok ενισχύει τις δεσμεύσεις για καλή φυσική κατάσταση, παραγωγικότητα κ.ά. ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις αυτές “πυροδοτούνται” από μερικά ήπια ηλεκτρικά σοκ», προσθέτει. Οι κατασκευαστές αναφέρονται και σε δύο πρακτικά παραδείγματα για να αναδείξουν τη χρησιμότητα του βραχιολιού.

Όπως: σε τινάζει με ρεύμα κάθε φορά που πας να στείλεις γραπτό μήνυμα στον πρώην φίλο ή φίλη σου. Σε χτυπάει με ηλεκτροσόκ κάθε φορά που μπαίνεις σε εστιατόριο ή ανοίγεις το ψυγείο. Οι σχεδιαστές λένε ότι εμπνεύστηκαν από τα πειράματα του Ιβάν Παβλόφ με τα σκυλιά και τη θεωρία των εξαρτημένων αντανακλαστικών.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.