Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δεκαπλάσιες καρκινογόνες ουσίες

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική έρευνα.

Η ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που έχουν προβληθεί ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή διεθνώς, ιδίως μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, λειτουργούν θερμαίνοντας ένα υγρό με γεύση, το οποίο συχνά περιέχει νικοτίνη, δημιουργώντας έναν ατμό που εισπνέεται. Η αγγλική λέξη για το «ρούφηγμα» (vape) του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιλέχθηκε από τα Λεξικά της Οξφόρδης ως η πιο χαρακτηριστική νέα λέξη του έτους.

Όμως οι ερευνητές που μελέτησαν αυτά τα τσιγάρα, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, βρήκαν στον ατμό αρκετών ηλεκτρονικών τσιγάρων μερικές καρκινογόνες ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στον καπνό των συμβατικών τσιγάρων. «Σε ένα είδος ηλεκτρονικού τσιγάρου η (ερευνητική) ομάδα βρήκε υπερδεκαπλάσιο επίπεδο καρκινογόνων ουσιών από ό,τι σε ένα κανονικό τσιγάρο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ναόκι Κουνουγκίτα. Όπως είπε, φαίνεται ότι μεγαλύτερες ποσότητες φορμαλδεΰδης παράγονται, όταν υπερθερμαίνεται το σύρμα που εξατμίζει το υγρό στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.