Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Μακρή: “Ντροπή να φέρνει ο Κοτζιάς Σκοπιανούς να μάθουν πυρόσβεση στην Ελλάδα”

  • Ο Κοτζιάς φέρνει Σκοπιανούς να μάθουν… πυροσβεστική στην Πτολεμαϊδα και η Ραχήλ Μακρή εξανίσταται 
  • Πριν από δέκα χρόνια μας έκαιγαν τα δάση και τώρα τους δεχόμαστε ως μαθητές πυρόσβεσης στην Ελλάδα
  • Τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια μόνο πρόβλημα μπορούν να δημιουργήσουν στη διπλωματία μας
  • Διαβάστε την καυστική ανακοίνωση της επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Νέες αποκαλύψεις της Ραχήλ Μακρή που σχετίζονται με προδοτικές πράξεις της νυν κυβέρνησης, που προσβάλουν το εθνικό φρόνημα και ενοχλούν ακόμη κι εκείνος που δεν έχουν εθνική συνείδηση, αλλά έστω… σώας τα φρένας. Αλήθεια, ποιος μπορεί να αποδεχθεί την απόφαση της διδασκαλίας μελλοντικών πυροσβεστών από τα Σκόπια στη νέα Σχολή Πυροσβεστικής της Πτολεμαΐδας κι ενώ ακόμη αιωρείται πάνω από την ελληνική χλωρίδα και πανίδα το σενάριο που ήθελε χέρια Σκοπιανών πρακτόρων να βάζουν τις μεγάλες φωτιές στα ελληνικά δάση το 2007, τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έχει γνωρίσει η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της.

Πραγματικά πως είναι δυνατόν, με πρόσχημα την αναγκαιότητα συντονισμού μεταξύ των πυροσβεστικών επιτελείων των δύο χωρών, ο κ. Κοτζιάς να προτείνει ή έστω να αποδέχεται αυτή την πρωτοβουλία, την περίοδο – μάλιστα – που κυκλοφορεί έντονα το σενάριο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν καταλαβαίνει πως με αυτόν τον τρόπο «λειάνει» τις εξελίξεις και επιτρέπει στους γείτονές μας ένα φιλικό πλασάρισμα με μία «αρτικόλεξη ονομασία» που αποκλείεται να μην περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία στη σύνθεσή της;

Με ανακοίνωσή της το Μέτωπο Νίκης καταδικάζει αυτή την πρωτοβουλία και ξαφνική φιλία μεταξύ των δύο χωρών, που σε διπλωματικό επίπεδο μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν, αλλά το να έρχονται στην Κοζάνη για να διδάσκονται πυροσβεστική πάει πολύ…

«Στις 29 Ιανουαρίου 2013, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ επικύρωνε το μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των δασών, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας που είχε υπογράψει η Κυβέρνηση το 2010.

Όπως τόνισα στην τοποθέτησή μου στην ολομέλεια, αυτό που φαινομενικά αποτελεί ένα αθώο ευχολόγιο συνεργασίας δύο κρατών μπορεί να αποδειχθεί εργαλείο αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας στα χέρια της τουρκικής διπλωματίας.

Ο κίνδυνος αυτός εδράζεται στην ολιγωρία της Κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των δασών και των δασικών εκτάσεων στην ιστορία της τουρκικής διπλωματίας.

Υπενθύμισα μάλιστα τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων σε εμπρησμούς ελληνικών δασών.

Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δηλώνει από κοινού με τον ομόλογό του, Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, N. Dimitrov, την αξιοποίηση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα για την εκπαίδευση αξιωματικών της Πυροσβεστικής των γειτονικών κρατών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό.

Ο κ Κοτζιάς μετά τις κορδέλες που έκοψε μαζί με τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας στην πυροσβεστική ακαδημία Κοζάνης, ως μέρος της συγκάλυψης του εγκλήματος που συντελείται σε βάρος των πολιτών της Δ. Μακεδονίας και του κουκουλώματος της εκχώρησης ΑΗΣ, ΥΗΣ και ορυχείων λιγνίτη στους Γερμανούς κατακτητές, αποφάσισε να εκπαιδεύει και Σκοπιανούς στις σχολές μας για να προστατεύουν τα δάση.

Προφανώς, ο κ. Κοτζιάς δεν γνωρίζει το γεγονός της ύπαρξης εγγράφου των Ενόπλων Δυνάμεων, στοιχεία του οποίου αποκαλύφθηκαν στον Τύπο στις 17 Νοεμβρίου 2007 στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος το προώθησε στον τότε υφυπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη.

Σύμφωνα με το σημείωμα, Σκοπιανοί εξτρεμιστές σε συνεργασία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων ευθύνονται για τις καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία το 2007.

Σύμφωνα με το έγγραφο: “Ανατέθηκε στον δήμαρχο Λύκαινας στην Αλβανία να στρατολογήσει ομάδα εκτελεστών της επιχειρήσεως.

Η ομάδα, 10 – 12 άτομα, σκοπιανής καταγωγής, με αλβανικά διαβατήρια, έφτασε στην Ελλάδα προέβη σε αναγνωρίσεις”, στόχος, όπως αναφέρεται, ήταν “η αποσταθεροποίηση και η αποδυνάμωση της πολιτικής της Ελλάδας και η δημιουργία πολιτικής αστάθειας, εν όψει των εξελίξεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ”.

“Προσπαθούσα να αναχαιτίσω τους εκτελεστές και με έλεγαν τρελό”, ανέφερε τότε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξεως, Βύρων Πολύδωρας, που τότε έκανε λόγο για ασύμμετρες απειλές, οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης και ίχνη που άφησαν οι εμπρηστές.

Υπενθυμίζεται πως οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους 63 άνθρωποι και να γίνουν στάχτη 269 εκτάρια περίπου.

Είναι φανερό πλέον ότι οι δοτοί Υπουργοί της μη διαθέτουσας λαϊκής νομιμοποίησης κυβερνήσεως δεν είναι απλά άσχετοι, αλλά επικίνδυνοι για την χώρα και την εθνική της κυριαρχία για αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να τους απομακρύνει ασκώντας το πατριωτικό του καθήκον, πριν ψάχνουμε να βρούμε χώρα.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης»

Exit mobile version