Η “Αμφίπολη” έρχεται Αθήνα-Ομιλία για τον “τάφο” με την Κατερίνα Περιστέρη

Αύριο Σάββατο η Αθήνα υποδέχεται την Κατερίνα Περιστέρη μαζί με τη ανασκαφική της ομάδα, στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού για να κάνουν επίσημες ανακοινώσεις αλλά και να μοιραστούν την εμπειρία που αποκόμισαν. Η παρουσίαση ξεκινά στις 11:00 το πρωί.

«Επιτέλους θα μάθουμε τα πάντα και, το κυριότερο, αυτά τα… πάντα θα συζητηθούν και θα τεκμηριωθούν επιστημονικά ενώπιον έμπειρων αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων του χώρου», υποστήριξε ανώτατη πηγή του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην Αθήνα όλη η ανασκαφική ομάδα

amfipoli_2_0

Ολη η ανασκαφική ομάδα της Αμφίπολης, οι εργάτες και οι συντηρητές θα πετάξουν για μία ημέρα στολές, γάντια και εργαλεία, αφού θα βρεθούν και αυτοί στην αυριανή παρουσίαση. Η γ.γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία να τους προσκαλέσει, αφού θα είναι για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον από τον ξένο Τύπο

karyatides-amfipoli

Εκτός όμως από το εγχώριο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στον τάφο της Αμφίπολης και τη λύση του μυστηρίου με τον σκελετό που βρέθηκε, υπάρχει φρενίτιδα και από το εξωτερικό, αφού δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι από εφημερίδες, περιοδικά, sites, αλλά και τηλεοπτικά συνεργεία θα βρεθούν στην εκδήλωση, προκειμένου να καλύψουν το θέμα του τύμβου Καστά που συνεχίζει να συναρπάζει.

Μάλιστα, πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρουν πως ακόμα και απλοί πολίτες, αλλά και φοιτητές αρχαιολογίας έχουν ζητήσει να παρακολουθήσουν τις ομιλίες της κα Περιστέρη και των κ.κ. Λεφαντζή και Εγγλέζου στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές στην εκδήλωσηsfigg-kef

Στην αυριανή παρουσίαση για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ομιλητές θα είναι οι:

– Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».
– Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».
– Δημήτρης Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Κατά τις ώρες 07.30’ έως 13.30’, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας.

Ο Ian Rankin στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στις 26 Απρ, 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (LIVE)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 05.00' έως 13.00'.

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Δήμο Παλλήνης

“Άνοιξε κι εσύ την πόρτα στο βιβλίο”, 19 - 21 Απριλίου 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα η πιο «μυρωδάτη» πόλη στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα HAYPP ερεύνησε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να βρει ποια είναι η πιο μυρωδάτη από όλες.