Πιέρ Μοσκοβισί: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

- Advertisement -

Την ελπίδα ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί στο επόμενο Eurogroup θα είναι όσο το δυνατό πιο «ευρεία» και «θα περιλαμβάνει και τη διευθέτηση του χρέους», εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.


«Ελπίζω και περιμένω να επιτευχθεί μια συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. Έχουμε αφιερώσει πολλή ενέργεια σε αυτό και το κλίμα των διαπραγματεύσεων έχει αλλάξει» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερωτήση. Ο ίδιος χαιρέτισε την τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, ενώ απηύθυνε έκκληση για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Ελπίζω ότι η συμφωνία θα είναι όσο το δυνατό πιο ευρεία και θα περιλαμβάνει και τη διευθέτηση του χρέους, κάτι που είναι μια σημαντική προϋπόθεση για έναν από τους εταίρους που χρειαζόμαστε, το ΔΝΤ. Το κλίμα είναι θετικό και η Επιτροπή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ως έντιμος διαμεσολαβητής για την επίτευξη ενός θετικού και φιλόδοξου συμβιβασμού», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αισιοδοξία που έχει εκφράσει κατά καιρούς για την πορεία της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι πίστευε πως το Grexit δεν έπρεπε να συμβεί και τελικά δεν συνέβη. «Τώρα είμαι αισιόδοξος πως θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα φέρει επιτέλους την Ελλάδα στο δρόμο για μια συμπαγή και διαρκή ανάπτυξη. Αυτό είναι που αναμένει ο ελληνικός λαός, αυτό που χρειάζεται και αξίζει» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως μόλις οι ελληνικές αρχές «αναλάβουν τις ευθύνες τους και το μέρος των προσπαθειών που τους αναλογεί», πρέπει και οι εταίροι της να δράσουν με «μεγάλη υπευθυνότητα» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «αλληλεγγύη».

Η ανάπτυξη θα ενδυναμωθεί και πάλι, εάν επιτευχθεί μια φιλόδοξη συμφωνία εκτιμά ο Ευρωπαίος επίτροπος

«Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του τρόπου που εκτελείται το [σ.σ. ελληνικό] πρόγραμμα και της εμπιστοσύνης των οικονομικών παραγόντων και επομένως των επενδύσεων» ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η αναθεώρηση των προβλέψεων της Επιτροπής για την ανάπτυξη θα επηρεάσει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ο ίδιος εξήγησε πως γι’αυτό το λόγο οι προβλέψεις της Επιτροπής διαφοροποιούνται. «Λόγω κάποιων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης προβλέπουμε ελαφρώς χαμηλότερη ανάπτυξη για το 2017. Αλλά αν πετύχουμε τώρα, θα έχουμε γρήγορη άνοδο» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας πως το μήνυμά του είναι «ξεκάθαρο» και «πολιτικό»: «Ας ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, ας έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο φιλόδοξη συμφωνία και μετά η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ελλάδα». «Είναι ώρα για μια φιλόδοξη συμφωνία» κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

ΑΠΕ

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά: Έρευνα και Υποτροφίες για τη Θεραπεία και Πρόληψη του Καρκίνου

Η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Ecali Club.

Ένα νέο πάρκο τσέπης γεννήθηκε στα Άνω Πατήσια (ΦΩΤΟ)

Συνολικά μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» δημιουργήθηκαν στην Αθήνα 11 πάρκα τσέπης.

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως

Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων από τις 21/12/2023 έως και την 1/1/2024.

Λουκέτο στις εξέδρες των γηπέδων βάζει η Πολιτεία! Κεκλεισμένων των θυρών για δυο μήνες τα ματς πρωταθλήματος

Με κόσμο όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, πλην του Ολυμπιακός-Μπάτσκα.

Οι τρεις Κυριακές του Δεκεμβρίου με ανοιχτά καταστήματα

Ποιες είναι οι τρεις Κυριακές με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: Ποια είναι η κούκλα μαγείρισσα της Βουλής

Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη είναι μόλις 28 ετών και είναι η σεφ του ελληνικού κοινοβουλίου εδώ και έναν χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ