Οι δίαιτες- απάτη που πρέπει να αποφύγετε!

- Advertisement -

Αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών, οπότε και πιθανότατα έχουμε φάει λίγο (…) παραπάνω, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν κάποια νέα δίαιτα, τα γυμναστήρια γεμίζουν με νέες συνδρομές (που σχεδόν ποτέ δεν τηρούνται…) και γενικώς υπάρχει μια διαδεδομένη τάση για έναν “πιο υγιεινό” τρόπο ζωής.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου συνοψίζει την ιατρική βιβλιογραφία που υπάρχει σχετικά με την απώλεια βάρους μέσα από την ιστοσελίδα της, η οποία είναι αφιερωμένη στο πώς μπορούν οι πολίτες να αποφύγουν τα “ψεύτικα” προγράμματα διατροφής. Ποια είναι αυτά;

 

  • “Χάστε βάρος ανεξάρτητα από την ποσότητα που τρώτε από τα αγαπημένα σας φαγητά!” – Κάθε διαιτητικό πλάνο που ισχυρίζεται ότι μπορείτε να φάτε πολλές τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας και ταυτόχρονα να χάσετε βάρος είναι ψεύτικο. Η απώλεια βάρους απαιτεί λογικές επιλογές τροφών.
  • “Χάστε βάρος μόνιμα! Ποτέ ξανά δίαιτα!” – Ακόμα και αν καταφέρετε να χάσετε κάποια κιλά αρχικά, να ξέρετε ότι η μόνιμη απώλεια βάρους απαιτεί και μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Μην εμπιστεύεστε δίαιτες που υπόσχονται “άπαξ και δια παντός” αποτελέσματα, χωρίς συνεχή συντήρηση.
  • “Απλώς πάρτε ένα χάπι!” – Γιατροί, διαιτολόγοι και άλλοι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν “μαγικές” δίαιτες για να χάσετε βάρος χωρίς σωστή διατροφή και άσκηση. Ακόμη και τα χάπια που έχουν εγκριθεί από τους διεθνείς φαρμακευτικούς οργανισμούς και μειώνουν την απορρόφηση του λίπους ή σας βοηθούν να τρώτε λιγότερο και να αισθάνεστε χορτάτοι, πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα με ένα διατροφικό πλάνο χαμηλών θερμίδων, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τακτική άσκηση.
  • “Χάστε Χ κιλά σε Χ ημέρες!” – Η απώλεια βάρους με ρυθμό μισό ή το πολύ ένα κιλό την εβδομάδα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το χάσετε μόνιμα. Οι δίαιτες που υπόσχονται αστραπιαία απώλεια βάρους είναι απάτη. Υπάρχει, μάλιστα, πιθανότητα να καταστρέψουν την υγεία σας.
  • “Όλοι χάνουν βάρος με αυτήν τη δίαιτα!” – Οι διατροφικές και η ιδιαιτερότητες στην υγεία είναι μοναδικοί παράγοντες στον καθένα μας ξεχωριστά. Δεν υπάρχει ένας τύπος δίαιτας που να ταιριάζει σε όλους. Συνομιλήστε με το γιατρό σας για να καταρτίσετε ένα διατροφικό πλάνο και ένα πρόγραμμα άσκησης που να είναι κατάλληλο για τον δικό σας τρόπο ζωής και τον μεταβολισμό σας.
  • “Χάστε βάρος με ένα επίθεμα ή κρέμα αδυνατίσματος!” – Όταν βλέπετε ή ακούτε για ένα τέτοιο πλάνο δίαιτας, πείτε απλά “όχι, ευχαριστώ”. Μην πιστεύετε όποιον σας λέει ότι τέτοιες δίαιτες είναι καλές και αποτελεσματικές. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να φορέσετε ή να εφαρμόσετε στο δέρμα σας και το οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο
Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εργαστήριο αναπαλαίωσης επίπλων από τον Δήμο της Αθήνας

Παλιά αγαπημένα αντικείμενα μπορούν να πάρουν ζωή και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Πάρνηθα: Αγωγή σε γνωστό youtuber για κοπή δέντρων στο λαβωμένο βουνό (VIDEO)

Έμεινε για 3 ημέρες στο βουνό, χωρίς φαΐ, χωρίς νερό, χωρίς sleeping bag και έκοψε δέντρα για να ζεσταθεί.

Μέχρι τις 2 Απριλίου η προκαταβολή του τέλους κοινόχρηστου χώρου στον Δήμο Αθηναίων

Αφορά στο 20% επί της οφειλής για χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

This is Athens – City Festival: Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης

32 ημέρες με πάνω από 250 εκδηλώσεις σε συνολικά 129 γειτονιές.

Επιστρέφει η θερινή ώρα | Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες

Η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρδιακής νόσου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις γυναίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ