Θεραπεία με Wi-Fi

Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποιώντας την ασύρματη μετάδοση δεδομένων τύπου wi-fi ανέπτυξαν μια νέα καινοτόμα τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει ριζικά τους τρόπους θεραπείας μικροβιακών ασθενειών.

Η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί συσκευές που εμφυτεύονται στο σώμα του ασθενή και ενεργοποιούνται με σήμα τεχνολογίας wi-fi. Οι εμφυτευμένες συσκευές παράγουν θερμική ενέργεια που σκοτώνει τις βακτηριακές μολύνσεις στο σώμα του ασθενή.

Μπορεί να φαντάζει κάτι απλό σήμερα, αλλά είναι πολύ πιθανό με βάση αυτή την έρευνα να αναπτυχθεί στο μέλλον τεχνολογία που θα μεταδίδει απευθείας τα φάρμακα στο μολυσμένο σημείο, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με το υπόλοιπο σώμα όπως σήμερα. Όταν κάνουμε μια θεραπεία βασισμένη σε αντιβιοτικά ή άλλες δραστικές ουσίες λαμβάνουμε σκευάσματα τα οποία δεν δρουν μεμονωμένα στις περιοχές που χρειαζόμαστε, αλλά αντιθέτως πηγαίνουν σε όλο το σώμα δημιουργώντας πολλές φορές παρενέργειες.

2386077300000578-0-In_the_research_Mice_were_given_electronic_implants_that_when_a_-20_1417002072712

Η πατέντα οφείλεται σε ερευνητικό project του Πανεπιστημίου Tufts της Massachusetts σε συνεργασία με το Πανεπιστημίου του Illinois.

2386076F00000578-0-The_heating_device_in_the_implants_illustrated_has_a_resistor_an-21_1417002084868

Κατά το πείραμα οι ερευνητές μόλυναν ποντίκια με το βακτήριο του σταφυλόκοκκου ενώ στη συνέχεια τους τοποθέτησαν τα ειδικά εμφυτεύματα. Αφού ενεργοποιήθηκαν με το wi-fi μετά από 24 ώρες, δεν υπήρχε ίχνος του ιού στα ποντίκια. Και τώρα το καλύτερο, η συσκευές αποσυντέθηκαν μόνες τους εντός 15 ημερών αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο μπορούν να θεραπεύσουν, αλλά αποβάλλονται και από τον οργανισμό εύκολα καθώς είναι βιοδιασπώμενες. Αυτό λύνει και το πρόβλημα αφαίρεσης που θα γινόταν χειρουργικά.

Οι συσκευές είναι φτιαγμένες από μετάξι και μαγνήσιο, υλικά που δεν δημιουργούν παρενέργειες στο σώμα. Η λειτουργιά τους είναι απλή, η θερμότητα παράγεται από το μαγνήσιο το οποίο βρίσκεται κλεισμένο στο μετάξι και ελεγχόμενα ενεργοποιείται από τα σήματα wi-fi.

Απόδοση: Ιωσήφ Χαλαβαζής

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.