Κινηθείτε με νερό και διοξείδιο του άνθρακα

Το μέλλον στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχεται από την γερμανική εταιρεία Sunfire, η οποία βρήκε έναν τρόπο να δημιουργήσει συνθετικό καύσιμο με ικανοποιητική απόδοση από νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Συγκεκριμένα, η μηχανή που κατασκεύασε εκμεταλλεύεται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (νερό, αέρα, ήλιο κλπ.) για την παραγωγή ατμού, από τον οποίο διαχωρίζει το υδρογόνο. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το υδρογόνο (διαδικασία Fischer-Tropsch) για τη δημιουργία συνθετικού υγρού καυσίμου όπως βενζίνη, diesel ή κηροζίνη. Η εταιρεία υπόσχεται απόδοση 50%, δηλαδή συγκρίσιμη με αυτή των σημερινών κινητήρων diesel και ανώτερη των κινητήρων βενζίνης (14-30%), ενώ υπάρχει η πιθανότητα να φτάσουν και μέχρι το 70%.

sun 1

Σύμφωνα με τον CTO της Sunfire, το επόμενο βήμα είναι η δοκιμή σε βιομηχανική κλίμακα και φυσικά θα πρέπει να ξεπεραστούν διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα για να προχωρήσουν σε πραγματική εφαρμογή ενός συνθετικού καυσίμου.

Share it!

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Ο «Μηχανικός της Γειτονιάς» εν δράσει

Άμεση αντιμετώπιση των τεχνικών αναγκών σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Θάλασσα χωρίς αυτοκίνητο: οι καλύτερες παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας με λεωφορείο ή τραμ

Δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο για να απολαύσετε το καλοκαίρι — το τραμ και τα λεωφορεία σας πάνε

Πόρος σε μία ημέρα – Τι προλαβαίνεις να δεις

Νεοκλασικά σπίτια, λεμονοδάσος και γαλαζοπράσινα νερά — το νησί που αγάπησαν ο Σεφέρης και ο Χένρι Μίλλερ χωράει άνετα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Πού τρως καλά στην Αθήνα με έως 20 ευρώ το άτομο

Οδηγός επιβίωσης για όσους θέλουν καλό φαγητό σε προσιτές τιμές

Πώς Κλείνω Ραντεβού στα ΚΕΠ Online

Αποφύγετε την αναμονή — η ηλεκτρονική κράτηση ραντεβού είναι πιο απλή απ' όσο νομίζετε

Πώς ενεργοποιώ ή αλλάζω την άυλη συνταγογράφηση

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση χωρίς χάρτινο έντυπο απαιτεί μία απλή ενέργεια ενεργοποίησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόρος σε μία ημέρα – Τι προλαβαίνεις να δεις

Νεοκλασικά σπίτια, λεμονοδάσος και γαλαζοπράσινα νερά — το νησί που αγάπησαν ο Σεφέρης και ο Χένρι Μίλλερ χωράει άνετα σε ένα εικοσιτετράωρο.