ΡΕΓΚΕΤΟΝ: τραγούδια που υποκινούν τη βία κατά των γυναικών [El Clarín]

“’Οχι στην βία κατά των γυναικών” φωνάζουν οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Κολομβιανής φωτογράφου Lineyl Ibanez, με αφορμή τους βίαιους στίχους των τραγουδιών reggaeton.

Πρόκειται για την εκστρατεία “Χρησιμοποίησε τη λογική, η μουσική δεν πρέπει να σε υποβαθμίζει” που προωθεί η φωτογράφος Lineyl Ibanez καταγγέλλοντας την υποβάθμιση των γυναικών μέσω αυτού του συγκεκριμένου είδους μουσικής.

Μια έρευνα, από φοιτητές του πανεπιστημίου Unipanamericana στη Μπογκοτά σχετικά με την αποδοχή από μέρους των γυναικών του βίαιου περιεχόμενου κάποιων τραγουδιών, έδωσε το έναυσμα για την υλοποίηση της εκστρατείας “Χρησιμοποίησε τη λογική, η μουσική δεν πρέπει να σε υποβαθμίζει”.

Συνέχεια της έρευνας ήταν οι φωτογραφίες με στόχο να επιστήσουν την προσοχή στην βία που τροφοδοτεί αυτή η μουσική.

“Νιώθω ότι δέχομαι καθημερινά επίθεση από τους εξευτελιστικούς, και διεστραμμένους στίχους των τραγουδιών reggaeton. Το δικαίωμα της σωματικής και ψυχικής μου ακεραιότητας επηρεάζεται από αυτή την έλλειψη σεβασμού” δήλωσε η Lineyl στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Η εκστρατεία επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το κοινό και φυσικά να κάνει την διαφορά. Τόσο οι δέκτες των τραγουδιών, είτε άνδρες είτε γυναίκες, να σταματήσουν να τα δέχονται ως κάτι το φυσιολογικό, όσο και οι τραγουδιστές να αναρωτηθούν γιατί η γυναίκα πρέπει να παρουσιάζεται ως ένα αντικείμενο, ένα σεξουαλικό παιχνίδι;

Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εκστρατεία αυτή είναι υπερβολική και ακραία. Τους ενημερώνω λοιπόν ότι πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα, όχι μόνο στην Μπογκοτά, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο: οι γυναίκες είμαστε θύματα και αγωνιζόμαστε για την ισότητα και το σεβασμό” έγραψε η Lineyl στο Facebook.

Η πρωτοβουλία “Χρησιμοποίησε τη λογική”, επιβεβαιώνει ότι οκτώ στις δέκα γυναίκες που ακούνε reggaeton αισθάνονται κακοποιημένες. Εν τω μεταξύ, στη σελίδα της εκστρατείας στο Facebook τα like έχουν ξεπεράσει τα 20.000.

Μια ανώνυμη γυναίκα σε επιστολή της στο μπλογκ της πρωτοβουλίας “Χρησιμοποίησε τη λογική” γράφει χαρακτηριστικά, “Reggaeton, είσαι λάθος, πολύ λάθος. Δεν θέλω αυτός που μ ΄αγαπάει να με πονάει. Θέλω να με αγαπάνε πολύ, θέλω να με αγαπάνε με λεπτότητα. Θέλω να με αγαπάνε έτσι όπως πρέπει και όπως μου αξίζει”.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.