Αναστάτωση στη Σούπερ Λίγκα

Σε καζάνι που βράζει έχει εξελιχθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό…

Η επίθεση και ο συνακόλουθος τραυματισμός του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου δεν ήταν το μοναδικό επεισόδιο που σημαίνει μια νέα κρίσιμη κατάσταση για την ελληνική διοργάνωση.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε σήμερα με επιστολή τη Σούπερ Λίγκα ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει το σχέδιο ανακοίνωσης που συνέταξε χθες η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Ενώ από την άλλη πλευρά η ΠΑΕ Ξάνθη με ανακοίνωσή της πήρε θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, εξέφρασε την άποψή της και κατέθεσε τις προτάσεις που επρόκειτο να υποβάλει στο αναβληθέν Δ.Σ., ενώ απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα αν δεν εφαρμοστούν ισομερώς οι νόμοι και οι διατάξεις.

Ως αποτέλεσμα ήταν η ματαίωση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου.

Πιο αναλυτικά, ο Παναθηναϊκός μέσω του εκπροσώπου του Στράτο Σωπήλη, ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί και αυτός άμεσα από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, την οποία κατέχει στο συνεταιρισμό.

«Με την παρούσα απάντησή μας, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στο Συνεταιρισμό ότι το αποσταλέν σχέδιο κειμένου ανακοίνωσης (18.11.2014 ώρα 20.23) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγκριθεί από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Το περιεχόμενο του προτεινόμενου κειμένου έρχεται να προστεθεί στους έντονους προβληματισμούς και την αμφισβήτηση –με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας- που έχουμε διατυπώσει τους τελευταίους μήνες από την έναρξη του φετινής αγωνιστικής περιόδου για τη νομιμότητα διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων από τη διοργανώτρια του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει ότι ο Συνεταιρισμός υπακούει και ενεργεί υπό συγκεκριμένες εντολές.

Δεν θα ανεχθούμε μία νέα προσπάθεια χειραγώγησης του ιστορικότερου Συλλόγου, η οποία (προσπάθεια) απλώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μελών που επιδιώκουν την ουσιαστική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνων που την επαγγέλλονται για λόγους σκοπιμότητας.

Μετά ταύτα, θεωρούμε ότι έχει ακυρωθεί -με υπαιτιότητά σας- το κάλεσμα των προέδρων ΠΑΕ σε ουσιαστική συζήτηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η παραίτηση δε του κ. Ευστράτιου Σωπήλη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου θα υποβληθεί δεόντως άμεσα στο αρμόδιο όργανο του Συνεταιρισμού (Δ.Σ.).

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αρνείται να προσφέρει οιοδήποτε αβάσιμο επιχείρημα συναίνεσης ή συνδιαλλαγής στον επιχειρούμενο οριστικό εξευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ενώ η μελλοντική αποχώρηση της Σκόντα Ξάνθης ανακοινώθηκε με την παρακάτω επιστολή:

«ΘΕΣEΙΣ ΤΗΣ ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΟ Σ’ ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΛΟΓΟΥΣ

1. Α. Όσον αφορά, στα γεγονότα βίας, που βλέπουμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του Κου Ζωγράφου, η Πολιτεία θα πρέπει, να βρει τους ενόχους, όποιοι και αν είναι αυτοί, και για τον τιναγμένο φούρνο στον αέρα, και για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κου Ζωγράφου, και για τον Κο Σιδηρόπουλο, γιατί, έτσι και μόνο έτσι, θα βοηθήσει όποιους από εμάς επιθυμούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, στο μέτρο που μας αναλογεί.

Β. Ας μην κρυβόμαστε. Η καλοπροαίρετη κριτική σε ένα διαιτητή, δεν μπορεί να αποτελεί «ποινικό αδίκημα». Δόξα τον Θεό, έχουμε τουλάχιστον Δημοκρατία.

2. Όσον αφορά στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ : Έχουμε «καταντήσει» τη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, γιατί περί «κατάντιας» πρόκειται, να συμμετέχουν οι ομάδες «κατά το δοκούν» εφαρμόζοντας η κάθε μία ξεχωριστά τους δικούς της κανόνες συμμετοχής.Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Συνεχώς κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Εμείς οι ίδιοι, εδώ στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, είμαστε υπεύθυνοι γι’αυτό που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες, (οικονομικά προβλήματα), με όλες αυτές τις ανοχές και παρεκκλίσεις που συνεχώς κάνουμε.

3. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ θα εξετάσει την περίπτωση, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και διατάξεις για όλες τις ομάδες ισοϋψώς, να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα. Πιθανόν έτσι, να διευκολύνει κάποιους, στο να συνεχίσουν να έχουν αυτό το ποδόσφαιρο που πιθανόν να τους αρέσει».

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Tuba Day

Διεθνής Ημέρα της Τούμπας. Την πρώτη Παρασκευή κάθε Μαΐου οι τουμπίστες γιορτάζουν για να αναδείξουν αυτό το ογκώδες πνευστό όργανο.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα

Λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, Τραμ και ο Ηλεκτρικός θα προσαρμοστούν στα εορταστικά δεδομένα.

Συγκέντρωση Υπογραφών για μετονομασία της οδού Μελαντίας σε «οδό Δημήτρη Φάμπα»

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους ανθρώπους γνωρίζουν το έργο του Δημήτρη Φάμπα,τον άνθρωπο που δημιούργησε την ελληνική σχολή κιθάρας.

Τα μυστικά της λίμνης Βουλιαγμένης (Trailer)

Στις 5 Μαΐου στην cosmotetv αποκαλύπτονται τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Βανδάλισαν την κεντρική πλατεία Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγες εβδομάδες, είχε επισκευαστεί και ενισχυθεί με νέο εξοπλισμό ώστε να είναι ξανά λειτουργικό.

«Η Θεία Μορφή» στο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι

Εκτίθεται στον 1ο όροφο του Μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tuba Day

Διεθνής Ημέρα της Τούμπας. Την πρώτη Παρασκευή κάθε Μαΐου οι τουμπίστες γιορτάζουν για να αναδείξουν αυτό το ογκώδες πνευστό όργανο.

Συγκέντρωση Υπογραφών για μετονομασία της οδού Μελαντίας σε «οδό Δημήτρη Φάμπα»

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όσους ανθρώπους γνωρίζουν το έργο του Δημήτρη Φάμπα,τον άνθρωπο που δημιούργησε την ελληνική σχολή κιθάρας.