Γιατί ο Steve Jobs “έπνιξε” το πρώτο iPod;

Κάθε τόσο κυκλοφορούν ανέκδοτες ιστορίες σχετικά με τον Steve Jobs που προβάλλουν ακόμη περισσότερο την προσωπική του φιλοδοξία, την ευφυΐα του και το πρωτοφανές του όραμα για την τεχνολογική εξέλιξη, στοιχεία που προφανώς ενυπάρχουν και στην Apple. Η ιστορία που ακολουθεί, είναι μια από αυτές.

Η αφήγηση της ιστορίας ανήκει σε έναν πρώην υπάλληλο της Apple, τον Amit Chaudhary, δημοσιεύτηκε στο quora.com και αφορά στο αυθεντικό iPod: πώς ο Jobs “ενθάρρυνε” τους μηχανικούς του να το κάνουν πιο λεπτό;

“Όταν οι μηχανικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη δημιουργία του πρώτου iPod ολοκλήρωσαν το πρωτότυπο, παρουσίασαν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στον Steve Jobs αναμένοντας την αποδοχή του. Ο Jobs “έπαιξε” λίγο με τη συσκευή, την έλεγξε, ένιωσε το βάρος της και την απέρριψε άμεσα. Ήταν πολύ μεγάλη.

Οι μηχανικοί εξήγησαν ότι εξάντλησαν τα όρια της εφευρετικότητας τους για να καταφέρουν να δημιουργήσουν το iPod και συνεπώς θα ήταν αδύνατο να το κάνουν πιο μικρό. Ο Jobs δε μίλησε για λίγο. Εν τέλει, στάθηκε, προχώρησε μέχρι το ενυδρείο και έριξε το iPod στο νερό. Μόλις το iPod έφτασε στον πάτο, φυσαλίδες αναδύθηκαν στην επιφάνεια.

“Αυτές είναι φυσαλίδες αέρα”, επισήμανε. “Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κενός χώρος εκεί μέσα (στο iPod). Κάντε το μικρότερο.”

ιποδ
Αυτό είναι το περίφημο πρώτο iPod, που ο Steve Jobs πέταξε χωρίς κανένα δισταγμό στο νερό απλά για να ενισχύσει το επιχείρημα του

Όποιος αμφιβάλλει για την εφαρμογή της τακτικής του Jobs στα σύγχρονα προϊόντα της Apple σχετικά με το μέγεθος τους, μπορεί άνετα να ρίξει το iPhone του σε ένα ενυδρείο και να δει τα αποτελέσματα! Όχι;

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Παρασκευή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Προσποιούνται υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και εξαπατούν πολίτες

Ζητούν από τους πολίτες να διαβιβάσουν προσωπικά τους δεδομένα, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή χρημάτων.

Κώστας Μπακογιάννης: «Επιστροφή στη βάση» | Παρέμβαση για 6 ζητήματα του Δήμου

Τι απαντά στον Δούκα για το Λόφο του Στρέφη, αλλά για τις παραβάσεις νυχτερινών μαγαζιών στο Γκάζι

Opinion Poll: Οι Αθηναίοι αξιολογούν τις 100 πρώτες ημέρες του Χάρη Δούκα

Τι απαντούν για την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την εγκληματικότητα, το οδικό δίκτυο, αλλά και ποια είναι η σύγκριση με τον προκάτοχό του Κ.Μπακογιάννη.

Προς ψηφιοποίηση οι δημοτικές υποδομές στην Κηφισιά

Αδελφοποίηση του Δήμου Κηφισιάς με τον Δήμο Ruvo di Puglia της Ιταλίας και τον Δήμο Mislata της Ισπανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Opinion Poll: Οι Αθηναίοι αξιολογούν τις 100 πρώτες ημέρες του Χάρη Δούκα

Τι απαντούν για την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την εγκληματικότητα, το οδικό δίκτυο, αλλά και ποια είναι η σύγκριση με τον προκάτοχό του Κ.Μπακογιάννη.