Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ξεπεράσαμε τα όρια…[Tribune de Genève]

- Advertisement -

”Κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, ξεπεράσαμε τα όρια” δήλωσαν οι ΗΠΑ ενώπιον της Επιτροπής του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων, χθες, στη Γενεύη, αναγνωρίζοντας ότι ενήργησαν ενάντια στις αξίες τους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε χθες, στη Γενεύη, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ είπε χαρακτηριστικά: «Ξεπεράσαμε τα όρια και αναλαμβάνουμε την ευθύνη», όπως ημέρες πριν είχε δηλώσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερήφανες για το ρόλο τους στην τήρηση, προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο” διαβεβαίωσε η συνήγορος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Mary McLeod, ενώπιον των δέκα μελών που απαρτίζουν την Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων στη Γενεύη. “Αλλά μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, δυστυχώς δεν σεβαστήκαμε πάντα τις αξίες μας” πρόσθεσε.

Η Mary McLeod, είναι μέλος μιας αντιπροσωπείας τριάντα Αμερικανών αξιωματούχων που βρέθηκαν στη Γενεύη για δύο ημέρες,  προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ, η οποία εξετάζει την περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, για πρώτη φορά από το 2006.

Μετά την εκλογή του προέδρου Ομπάμα, η Ουάσιγκτον παραδέχθηκε ότι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που είχε ξεκινήσει ο πρώην πρόεδρος Τζόρτζ Μπους είχε οδηγήσει σε αρκετές παραβιάσεις.

”Αναγνωρίζουμε ότι κανένα έθνος δεν είναι τέλειο, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας” δήλωσε ο Κέιθ Χάρπερ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Camp_x-ray_detaineesΤα μέλη της Επιτροπής υπέβαλαν την αντιπροσωπεία σε ένα καταιγισμό ερωτημάτων σχετικά με το πως η χώρα τους σκοπεύει να επανορθώσει, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με το Γκουαντάναμο, που εξακολουθεί να είναι ανοιχτό και όπου η πλειοψηφία των φυλακισμένων δεν έχουν δικαστεί και δεν τους έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

Επίσης, ερωτήθηκε η αντιπροσωπεία σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων αυτών, καθώς και του ζητήματος της μη καταβολής αποζημιώσεων για τα θύματα κακοποίησης από Αμερικανούς στρατιώτες στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ, στο Ιράκ, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Πέρα από τις παραβιάσεις που σχετίζονται με τον ”πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό κράτησης των παράνομων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, οι οποίοι δεν είναι εγκληματίες.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εργαστήριο αναπαλαίωσης επίπλων από τον Δήμο της Αθήνας

Παλιά αγαπημένα αντικείμενα μπορούν να πάρουν ζωή και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Πάρνηθα: Αγωγή σε γνωστό youtuber για κοπή δέντρων στο λαβωμένο βουνό (VIDEO)

Έμεινε για 3 ημέρες στο βουνό, χωρίς φαΐ, χωρίς νερό, χωρίς sleeping bag και έκοψε δέντρα για να ζεσταθεί.

Μέχρι τις 2 Απριλίου η προκαταβολή του τέλους κοινόχρηστου χώρου στον Δήμο Αθηναίων

Αφορά στο 20% επί της οφειλής για χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

This is Athens – City Festival: Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης

32 ημέρες με πάνω από 250 εκδηλώσεις σε συνολικά 129 γειτονιές.

Επιστρέφει η θερινή ώρα | Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες

Η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρδιακής νόσου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις γυναίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ