Ο πρώτος γκέι γάμος στη Ρωσία (Le Νouvel Observateur)

Ο γάμος επετράπη γιατί η μια εκ των δυο γυναικών είναι τρανσέξουαλ, η οποία υποβάλλεται σε ορμονική αγωγή για να γίνει γυναίκα.

Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλου ζευγαριού στην Ρωσία είναι γεγονός. Το ζευγάρι, μια γυναίκα και ένας τρανσέξουαλ ντυμένοι και οι δύο στα λευκά ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στην Αγία Πετρούπολη. Το γεγονός αυτό οδήγησε μια οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ να ανακοινώσει επίσημα τον πρώτο γάμο γκέι ζευγαριού στη Ρωσία, όπου ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου απαγορεύεται ακόμα.

Ο γάμος μπόρεσε να πραγματοποιηθεί γιατί ο ένας εκ των δυο συντρόφων είναι τρανσέξουαλ, που αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία ορμονών προκειμένου να γίνει γυναίκα, αλλά στο διαβατήριο του αναγράφεται ακόμη η ένδειξη άρρεν. Έτσι επισήμως πρόκειται για μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας αλλά ντε φάκτο πρόκειται για το γάμο δυο γυναικών δηλώνει η ΜΚΟ Vykhod, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

“Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη Ρωσία”, πρόσθεσε η οργάνωση.

Οι φωτογραφίες του γάμου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο όπου δύο νεαρές γυναίκες, μια ξανθιά και μια μελαχρινή, χαμογελούν κρατώντας κάθε μιας ένα μπουκέτο λουλούδια ενώ υπογράφουν νομιμοποιητικά έγγραφα της ένωσής τους.

“Αποτελεί προσβολή για χιλιάδες οικογένειες στη Ρωσία” δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο premier-mariage-d-un-couple-homosexuel-en-russieΕιδήσεων ο Βιτάλη Μιλόνοφ, βουλευτής και πρωτεργάτης του νόμου που τιμωρεί την “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα” και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Θα απαιτήσω την ακύρωση αυτού του γάμου”.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία το 1993, αλλά συνεχίζει να στιγματίζεται στη χώρα, στην οποία η ορθόδοξη εκκλησία διατηρεί σημαντική επιρροή. Οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων απαγορεύονται και ακτιβιστές έχουν υποστεί επανειλημμένα άγριες επιθέσεις.

H απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» και η επιβολή μεγάλων προστίμων για συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας παρόντων παιδιών που πρόσφατα επικυρώθηκε ως νόμος του ρωσικού κράτους από τον πρόεδρο Πούτιν, επικρίθηκε έντονα σε διεθνές επίπεδο.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 05.00' έως 13.00'.

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Δήμο Παλλήνης

“Άνοιξε κι εσύ την πόρτα στο βιβλίο”, 19 - 21 Απριλίου 2024.

Από την Ακρόπολη στο Βόλο η Ολυμπιακή Φλόγα (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Θα διασχίσει πολλές περιοχές της Αθήνας με τους Λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν το Ιερό Φως.

«MyCoast»: Τo νέο app καταγγελιών για τις παραλίες

Μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής «MyCoast», οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας.

Έργα ανάδειξης των μνημείων της Αττικής από την Περιφέρεια και το ΥΠΠΟ

Έργα αποκατάστασης και συντήρησης των μνημείων της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού των Αθηνών.

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Την Κυριακή 21 Απριλίου, τρέχουμε στον Υμηττό.

Με τα έσοδα των αγώνων θα αγοραστούν δέντρα που θα φυτευτούν στο βουνό που θα τρέξει ο καθένας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«MyCoast»: Τo νέο app καταγγελιών για τις παραλίες

Μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής «MyCoast», οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας.