Τι λέει μελέτη για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις μας;

Κάποιοι περίεργοι Καναδοί ερευνητές αποφάσισαν να μάθουν για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις μας και αν είναι φυσιολογικές ή όχι.

Συνολικά 1.517 κάτοικοι του Κεμπέκ (799 άνδρες και 718 γυναίκες) μέσης ηλικίας 30 ετών, δέχθηκαν να συμπληρώσουν ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο που αφορούσε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους, καθώς και να περιγράψουν με λεπτομέρειες την πιο αγαπημένη τους απ’ όλες.

Όπως έδειξε η μελέτη, η φύση των ερωτικών φαντασιώσεων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στον γενικό πληθυσμό.

Ωστόσο, μικρός αριθμός συγκεκριμένων φαντασιώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν σπάνιες (ανώμαλες), ασυνήθιστες ή τυπικές (φυσιολογικές ή κανονικές) από στατιστικής πλευράς.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες που φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ με δύο γυναίκες είναι “φυσιολογικοί“, ενώ ανάμεσα στις τυπικές φαντασιώσεις είναι το σεξ σε ένα ρομαντικό προορισμό (για τις γυναίκες) και το σεξ με δύο γυναίκες ή/και το στοματικό σεξ από την/τον σύντροφο (για τους άντρες).

Εξαιρετικά σπάνιες φαντασιώσεις είναι το σεξ με ζώο ή παιδί κάτω των 12 ετών.

Γενικά, οι συνηθέστερες φαντασιώσεις ήταν:

  • Το 52% των γυναικών φαντασιώνονται κάποιον να τις δένει σε σχέση με το 46% των ανδρών
  • Ένα ποσοστό μεταξύ 30% και 60% φαντασιώνονται κάποιον να τις υποτάσσει σεξουαλικά (π.χ. τις δένει, τις χαστουκίζει, τις αναγκάζει να κάνουν σεξ μαζί του)
  • Το 10% των ανδρών, σε σχέση με το 3.5% των γυναικών, φαντασιώνονται κάποια να τους ουρεί
  • Πάνω από το 40% των γυναικών φαντασιώνεται τον σύντροφό της να εκσπερματίζει πάνω της
  • Περίπου το 1/3 των γυναικών και το 44% των ανδρών φαντασιώνονται τη στιγμή που κάνουν σεξ, κάποιος να τους βιντεοσκοπεί.

sex

Παράλληλα, ασυνήθιστες φαντασιώσεις είναι, μεταξύ άλλων, το ντύσιμο με ρούχα του άλλου φύλου, το σεξ με μία ιερόδουλο, η ούρηση από ή στον ερωτικό σύντροφο και το σεξ με ένα φετίχ ή ένα ερωτικό αντικείμενο.

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι οι άντρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις και τις περιγράφουν μάλιστα πιο έντονα απ’ ό,τι οι γυναίκες. Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών θέλουν να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους. Επίσης, οι γυναίκες έχουν πολύ συχνά φαντασιώσεις με τον μόνιμο σύντροφό τους, αλλά οι άντρες έχουν περισσότερες “εξωσυζυγικές” φαντασιώσεις.

Μεταξύ άλλων, ένα σημαντικό εύρημα ήταν ο σημαντικός αριθμός μοναδικών ανδρικών φαντασιώσεων, οι φαντασιώσεις δηλαδή που κατά κανόνα έχουν μόνο οι άνδρες. Στην κατηγορία αυτή ανήκει το πρωκτικό σεξ ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλα άτομα, η φαντασίωση να βλέπουν την σύντροφό τους να κάνει σεξ με έναν άλλο άντρα και το σεξ με αμφιφυλόφιλα άτομα.

Τις φαντασιώσεις αυτές δεν μπορούν να εξηγήσουν οι θεωρίες της βιολογικής εξέλιξης, αλλά σε κάθε περίπτωση τα νέα ευρήματα μπορούν να εξηγήσουν ορισμένα κοινωνικά φαινόμενα, όπως ο παγκόσμιος αντίκτυπος της τριλογίας «50 αποχρώσεις του γκρι»”, λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρα Κριστιάν Ζουαγιάλ.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.