Τζενταϊσμός: η νέα θρησκεία (;)

Φαντάστηκες ποτέ ότι η “δύναμη” που ακολουθεί τους Τζέντάι και αναφέρει ο Γιόντα στα Star Wars μπορεί να σε επηρεάσει; Τότε ίσως ανήκεις σε μια νέα θρησκεία!

Αρχικά ήταν απλά ένα κατάλοιπο της μόδας των φανατικών οπαδών του “Πολέμου των Άστρων”. Το 2001 όμως, στην απογραφή του πληθυσμού στη Βρετανία, 390.127 άτομα (περίπου το 0,7% του πληθυσμού) περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως Τζέντάι, δηλαδή τους θρυλικούς “ιππότες” με τα φωτόσπαθα που κατέχουν την πνευματική “δύναμη” και εμφανίζονται στις ταινίες Star Wars.

Σήμερα, πολλοί σπεύδουν να δώσουν αυτή την απάντηση σοβαρά και να δηλώσουν ότι για αυτούς η “δύναμη” που πρεσβεύουν οι ταινίες υπάρχει.

Ben_Kenobi

Όπως αναφέρει το BBC, ένα φεστιβάλ ιδεών πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, σχετικά με το πώς τα νέα θρησκευτικά κινήματα -ανάμεσά τους και οι διδαχές των Τζεντάι– έχουν εξαπλωθεί στο Διαδίκτυο.

Η Μπεθ Σίνγκερ, ερευνήτρια του Θεολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου εκτιμά ότι περίπου 2.000 άτομα στη Βρετανία αντιμετωπίζουν με σοβαρό τρόπο τον Τζενταϊσμό. Περίπου ο ίδιος αριθμός ατόμων δηλώνουν Σαϊεντολόγοι, σύμφωνα με την ίδια.

Σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού του 2011, 65.000 άτομα στην Αυστραλία δήλωσαν Τζεντάι. Το ίδιο έκαναν και 9.000 στον Καναδά, περίπου 15.000 στην Τσεχία και 179.632 στην Αγγλία.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.