Η διεξαγωγή για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ και τα προβλήματα

Το πρόβλημα του Κατάρ είναι η ζέστη. Η διεξαγωγή των αγώνων τα μεσάνυχτα ή ακόμη και πιο αργά θα μπορούσε να είναι μια λύση για να αντιμετοπιστούν οι ακραίες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το 2022.

«Ακόμη και αν συνεχίζει να κάνει ζέστη, δεν είναι μια ανυπόφορη ζέστη» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Εθνική Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Χιλής (ANFP), Χάρολντ Μέιν-Νίκολς στη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA).

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα των υψηλών θερμοκρασιών που φτάνουν τους 50 βαθμούς κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, δηλαδή όταν παραδοσιακά διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μέιν-Νίκολς πρότεινε δύο λύσεις.

«Η μία είναι να μετακινηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο το χειμώνα, με το γνωστό μειονέκτημα για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η άλλη είναι να πραγματοποιηθεί τον Μάιο-Ιούνιο και όχι τον Ιούνιο-Ιούλιο και να παίζονται οι αγώνες στις 21:30, τα μεσάνυχτα ή και αργότερα. Η λύση αυτή βοηθά και είναι πιο εύκολη από ό, τι να αλλάξουν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα» δήλωσε ο παράγοντας.

77d9ce1fe8a3d5ff491d3912ff276499

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ANFP ήταν επικεφαλής της Επιτροπής που αξιολόγησε την υποψηφιότητα του Κατάρ, η οποία αν και ήταν η τεχνικά χειρότερη εν τούτοις επικράτησε το Δεκέμβριο του 2010 των υποψηφιοτήτων της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν παρουσιάστηκαν την ημέρα που πήγαμε να κάνουμε τον έλεγχο, υπήρχαν πάντα» επέκρινε ο Νίκολς τη FIFA, η οποία τρία χρόνια μετά την επιλογή της δεν έχει ακόμα καθορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά. Παρά τις κατηγορίες της για διαφθορά στην επιλογή του Κατάρ, ο ποδοσφαιρικός αξιωματούχος πιστεύει ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί στην ασιατική χώρα.

«Αυτό που είδα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ηθική ή νομική αιτία που να μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει εκεί. Υπάρχουν λόγοι που δεν μας αρέσουν, που ενόχλησαν, αλλά δεν μπορώ να βρω κανένα βάσιμο λόγο για να μην διεξαχθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ» είπε.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.