Μια underwater κατοικία παρακαλώ

Πως θα σου φαινόταν να ζεις στο βυθό; Να ξυπνάς και να βλέπεις φύκια και ψάρια από το παράθυρο σου. Σύντομα θα γίνει πραγματικότητα χάρις την U.S. Submarine Structures.

Η δημιουργία σπιτιών και οικισμών που μπορούν να φιλοξενήσουν μονίμους κατοίκους των βυθών αποτελεί το αντικείμενο δραστηριότητας της αμερικανικής U.S. Submarine Structures– εταιρείας που αναπτύσσει υποθαλάσσια και ημι-καταδυόμενα κτήρια τόσο για σκοπούς κατοίκησης όσο και εμπορικής δραστηριότητας.

Ένα από τα projects της εταιρείας είναι το H2OME, το οποίο περιγράφεται ως «η πρώτη υποθαλάσσια κατοικία στον κόσμο- ένα κτήριο το οποίο μπορείτε να αγοράσετε σήμερα». Η U.S. Submarine Structures παρέχει στον επίδοξο κάτοικο των βυθών τη δυνατότητα επιλογής της δικής του τοποθεσίας, ή εναλλακτικά κάνει η ίδια την επιλογή μίας «αξιοσημείωτης υποθαλάσσιας θέσης».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι όλη η δομή είναι σε πίεση επιφανείας, οπότε δεν απαιτείται αποσυμπίεση για να κατοικήσει κανείς εκεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κτήρια κατασκευάζονται από απλά υλικά, τα οποία μπορούν να βρεθούν εύκολα, ενώ η ίδια παράγει τα ακρυλικά πάνελ σύμφωνα με τις προδιαγραφές της.

Τα υλικά μεταφέρονται σε πλωτή πλατφόρμα και συναρμολόγηση και δοκιμές, και στη συνέχεια ακολουθεί κατάδυση και εγκατάσταση του κτηρίου στον πυθμένα, σε θέση η οποία έχει προετοιμαστεί. Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα, η υποβρύχια κατοικία μπορεί να είναι έτοιμη για χρήση 48 ώρες μετά την παράδοσή της.

Στα projects της U.S. Submarine Structures περιλαμβάνεται επίσης το Poseidon Undersea Resort στα Φίτζι, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει υποθαλάσσιο θέρετρο πέντε αστέρων- ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Discovery News, ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ολοκλήρωσή του το 2008, και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, αν και 150.000 άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ώστε να διαμείνουν στο ξενοδοχείο, πληρώνοντας το αντίτιμο των 14.000 δολαρίων εβδομαδιαίως.

Τρίτο project της εταιρείας είναι το OAC (Ocean Activity Center), που αποτελεί ένα ημι-καταδυόμενο κτήριο, με τον έναν εκ των τριών ορόφων του πλήρως βυθισμένο.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

Έλεγχος και ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Στο 4ο και 5ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων κλιμάκια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;