Στη Βραυρώνα, στο καταπράσινο υγροβιότοπο, από τους σημαντικότερους ιερούς χώρους της Ανατολικής Αττικής, οι κίονες από τη δωρική στοά ,στην πλευρά του μικρού ναού της Αρτέμιδος του 6ου π.Χ. αιώνα, λάμπουν μέσα στο πρωϊνό φως, πλάι στον Ερασίνο ποταμό και τη λίθινη γέφυρα.
Μετά τους Περσικούς πολέμους ο ναός ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε. Σήμερα σώζεται η θεμελίωσή του και η στοά του ιερού. Λένε ότι ο τάφος της ιέρειας της Αρτέμιδος, της Ιφιγένειας, που θυσίασε ο πατέρας της για να φυσήξει ούριος άνεμος και να αποπλεύσει ο στόλος για την Τροία, βρίσκεται κάπου εδώ. Ο Ευρυπίδης , ποιητική αδεία, γράφει ότι η Αρτεμις άρπαξε την Ιφιγένεια από το θυσιαστήριο, την μετέφερε στη χώρα των Ταύρων, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και από εκεί την έφερε στη Βραυρώνα, ως πρωθιέρεια στο ναό της.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας, είναι πολλά τα αναθήματα προς τιμή της Αρτέμιδος, προστάτιδος της γυναικείας γονιμότητας. Είναι δεκάδες τα ευρήματα που μπορεί κανείς να δει σ’ ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά Μουσεία της Αττικής.
Η εμπειρία από την επίσκεψη στη Βραυρώνα, θα σας αποζημιώσει…
#MinCultureGr #archaeologicalsite #archaeologicalmuseum