Ιδιοφυή νέα ακουστικά βοηθήματα σαρώνουν στην Ελλάδα

Στη σύγχρονη εποχή δεν χρειάζεται πλέον να παλεύετε με την απώλεια ακοής, χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στην ακουστική τεχνολογία.

Το δώρο της ακοής μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σας και τώρα που έχει γίνει οικονομικά προσιτό, κανείς δεν πρέπει να παλεύει με την απώλεια ακοής, ειδικά όταν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές διαθέσιμες για την επίλυση αυτού του προβλήματος.


Η κύρια ανησυχία που έχουν οι άνθρωποι όσον αφορά τα ακουστικά βοηθήματα αφορά το ότι είναι ογκώδη, αντιαισθητικά και ακριβά. Πλέον, αυτό δεν ισχύει. Η βιομηχανία ακουστικών βοηθημάτων έχει πρόσφατα κάνει επανάσταση, με διάφορα νέα ακουστικά βοηθήματα, τα οποία έχουν βελτιωμένο σχεδιασμό, είναι διακριτικά και πρακτικά αόρατα.

Ποιος επηρεάζεται από την απώλεια ακοής;

Στην Ελλάδα ένας στους έξι ανθρώπους αντιμετωπίζει κάποια μορφή δυσκολίας ακοής και οι αριθμοί αυξάνονται καθημερινά. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, αυτό δεν είναι κάτι που μας επηρεάζει μόνο σε μεγάλη ηλικία. Είναι εκπληκτικό ότι παγκοσμίως 1 στα 22 παιδιά σχολικής ηλικίας ή γενικότερα 1 στους 10 ανθρώπους αντιμετωπίζει δυσκολία ακοής. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα, περίπου 1.000.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιου είδους δυσκολία ακοής και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας.

Η απώλεια ακοής είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια πολύ απλή λύση, η οποία με τη σειρά της θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας. Tα ακουστικά βοηθήματα δεν ενισχύουν τους ήχους αδιακρίτως και αναλογικά, αλλά σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες του βαρήκοου. Τα βοηθήματα διατίθενται τόσο σε αναλογική όσο και σε ψηφιακή μορφή, σε ποικίλους τύπους, σχήματα και μεγέθη.

Τι είδους συσκευές είναι διαθέσιμες;

Οι κύριοι τύποι συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά λειτουργούν με μπαταρία και εμπίπτουν σε 4 κατηγορίες:

1πίσω από το αυτί (Behind-the-ear, BTE)

2μέσα στο αυτί (In-the-ear, ITE)

3μέσα στο ακουστικό κανάλι (In-the-channel, ITC) και

4εντελώς μέσα στο ακουστικό κανάλι (Completely-in-the-canal, CIC)

Το εθνικό σύστημα υγείας (ΕΟΠΥΥ), επιδοτεί τα ακουστικά βαρηκοΐας, κάνοντάς τα και προσιτά. Με τις τελευταίες αλλαγές στις διαδικασίες του, ο ΕΟΠΥΥ βοηθάει ακόμα περισσότερο τον ασφαλισμένο, ο οποίος καταβάλει μόνο τη συμμετοχή του. Η επιδότηση αφαιρείται δηλαδή από το συνολικό ποσό της αγοράς και ο ασφαλισμένος δεν ανησυχεί να διεκδικήσει χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Ποιο είναι το κόστος;

Στην Ελλάδα, το κόστος των ακουστικών βοηθημάτων έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ τα διάφορα κέντρα ακοής ανταγωνίζονται μεταξύ τους προσφέροντας μεγάλες ευκαιρίες αγοράς.

Βρείτε το κατάλληλο Κέντρο Ακοής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστες, δωρεάν υπηρεσίες όπως το www.besthearingaids.gr για να βρείτε το πιο κατάλληλο Κέντρο Ακοής στην περιοχή σας. Ένας επαγγελματίας Ειδικός Ακοοπροθετιστής με ειδίκευση στα ακουστικά βοηθήματα, θα βοηθήσει στην εύρεση και την προσαρμογή των σωστών ακουστικών. Η χρήση ακουστικών βοηθημάτων θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε καλύτερα και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, ενώ επίσης θα σας δώσει περισσότερη ανεξαρτησία. Ο δύσκολος αγώνας θα λάβει τέλος κι εσείς θα έχετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε πώς να το κάνετε:

1Επιλέξτε στον χάρτη την περιοχή σας και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα.

2Μόλις απαντήσετε σε μερικές απλές ερωτήσεις, ο ιστότοπος θα συγκρίνει κέντρα ακοήςστην περιοχή σας.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

Έλεγχος και ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Στο 4ο και 5ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων κλιμάκια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;