Ιδιοφυή νέα ακουστικά βοηθήματα σαρώνουν στην Ελλάδα

Στη σύγχρονη εποχή δεν χρειάζεται πλέον να παλεύετε με την απώλεια ακοής, χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στην ακουστική τεχνολογία.

Το δώρο της ακοής μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σας και τώρα που έχει γίνει οικονομικά προσιτό, κανείς δεν πρέπει να παλεύει με την απώλεια ακοής, ειδικά όταν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές διαθέσιμες για την επίλυση αυτού του προβλήματος.


Η κύρια ανησυχία που έχουν οι άνθρωποι όσον αφορά τα ακουστικά βοηθήματα αφορά το ότι είναι ογκώδη, αντιαισθητικά και ακριβά. Πλέον, αυτό δεν ισχύει. Η βιομηχανία ακουστικών βοηθημάτων έχει πρόσφατα κάνει επανάσταση, με διάφορα νέα ακουστικά βοηθήματα, τα οποία έχουν βελτιωμένο σχεδιασμό, είναι διακριτικά και πρακτικά αόρατα.

Ποιος επηρεάζεται από την απώλεια ακοής;

Στην Ελλάδα ένας στους έξι ανθρώπους αντιμετωπίζει κάποια μορφή δυσκολίας ακοής και οι αριθμοί αυξάνονται καθημερινά. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, αυτό δεν είναι κάτι που μας επηρεάζει μόνο σε μεγάλη ηλικία. Είναι εκπληκτικό ότι παγκοσμίως 1 στα 22 παιδιά σχολικής ηλικίας ή γενικότερα 1 στους 10 ανθρώπους αντιμετωπίζει δυσκολία ακοής. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα, περίπου 1.000.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιου είδους δυσκολία ακοής και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας.

Η απώλεια ακοής είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια πολύ απλή λύση, η οποία με τη σειρά της θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας. Tα ακουστικά βοηθήματα δεν ενισχύουν τους ήχους αδιακρίτως και αναλογικά, αλλά σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες του βαρήκοου. Τα βοηθήματα διατίθενται τόσο σε αναλογική όσο και σε ψηφιακή μορφή, σε ποικίλους τύπους, σχήματα και μεγέθη.

Τι είδους συσκευές είναι διαθέσιμες;

Οι κύριοι τύποι συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά λειτουργούν με μπαταρία και εμπίπτουν σε 4 κατηγορίες:

1πίσω από το αυτί (Behind-the-ear, BTE)

2μέσα στο αυτί (In-the-ear, ITE)

3μέσα στο ακουστικό κανάλι (In-the-channel, ITC) και

4εντελώς μέσα στο ακουστικό κανάλι (Completely-in-the-canal, CIC)

Το εθνικό σύστημα υγείας (ΕΟΠΥΥ), επιδοτεί τα ακουστικά βαρηκοΐας, κάνοντάς τα και προσιτά. Με τις τελευταίες αλλαγές στις διαδικασίες του, ο ΕΟΠΥΥ βοηθάει ακόμα περισσότερο τον ασφαλισμένο, ο οποίος καταβάλει μόνο τη συμμετοχή του. Η επιδότηση αφαιρείται δηλαδή από το συνολικό ποσό της αγοράς και ο ασφαλισμένος δεν ανησυχεί να διεκδικήσει χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Ποιο είναι το κόστος;

Στην Ελλάδα, το κόστος των ακουστικών βοηθημάτων έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ τα διάφορα κέντρα ακοής ανταγωνίζονται μεταξύ τους προσφέροντας μεγάλες ευκαιρίες αγοράς.

Βρείτε το κατάλληλο Κέντρο Ακοής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστες, δωρεάν υπηρεσίες όπως το www.besthearingaids.gr για να βρείτε το πιο κατάλληλο Κέντρο Ακοής στην περιοχή σας. Ένας επαγγελματίας Ειδικός Ακοοπροθετιστής με ειδίκευση στα ακουστικά βοηθήματα, θα βοηθήσει στην εύρεση και την προσαρμογή των σωστών ακουστικών. Η χρήση ακουστικών βοηθημάτων θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε καλύτερα και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, ενώ επίσης θα σας δώσει περισσότερη ανεξαρτησία. Ο δύσκολος αγώνας θα λάβει τέλος κι εσείς θα έχετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε πώς να το κάνετε:

1Επιλέξτε στον χάρτη την περιοχή σας και λάβετε ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα.

2Μόλις απαντήσετε σε μερικές απλές ερωτήσεις, ο ιστότοπος θα συγκρίνει κέντρα ακοήςστην περιοχή σας.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων στο Δ’ Σώμα Στρατού

Μετά την τελετή, ο αρχηγός ΓΕΣ βράβευσε στην έδρα του Σώματος την 211 ΕΜΑ,...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η βρεφονηπιοκόμος για τον ξυλοδαρμό παιδιών

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο που καταγγέλθηκε για ξυλοδαρμούς μικρών παιδιώνΣε φυλάκιση...

Μεταξουργείο: Νέος συναγερμός για την αρπαγή 13χρονης

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την αρπαγή 13χρονης από το Μεταξουργείο.Όπως αναφέρεται...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αργυρούπολη – Ελληνικό και Γλυφάδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου που θα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η βρεφονηπιοκόμος για τον ξυλοδαρμό παιδιών

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο που καταγγέλθηκε για ξυλοδαρμούς μικρών παιδιώνΣε φυλάκιση...