Connect with us

TOP NEWS

ΕΝΦΙΑ: Πίσω στον ισχύοντα νόμο του 2013

Επιστροφή στα ισχύοντα με το ΦΑΠ του 2013 για τον ΕΝΦΙΑ μετά απο παρέμβαση Σαμαρά. Τις αλλαγές προανήγγειλε και ο Χαρδούβελης στη Βουλή. Εχει αυθαιρεσίες ομολόγησε.

Να διορθώσει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία με τον ΕΝΦΙΑ και τα όσα παράλογα έχουν γίνει επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου και το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

samaars

Να επανέλθει η αποτίμηση των αξιών γης στα περυσινά επίπεδα ζήτησε με παρέμβασή του ο Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να επανέλθει η αποτίμηση των αξιών γης στα περυσινά επίπεδα -κατά πληροφορίες, όπως καθορίστηκαν στον ΦΑΠ του 2013-ώστε να διορθωθούν τα λάθη που προέκυψαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μεγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση εργάζεται για το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε στον ΕΝΦΙΑ από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας.

Επειδή οι όποιες διορθώσεις θα απαιτήσουν χρόνο, εξετάζεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών της ΝΔ να μετατεθεί για τα τέλη Αυγούστου η εξόφληση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Νωρίτερα στη Βουλή και ενώ υπήρξαν θυελλώδεις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και της συγκυβέρνησης οι οποίοι ζήτησαν παράταση της προθεσμίας της καταβολής της πρώτης δόσης για τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεσα αλλαγές.

Η παρέμβαση του Γκίκα Χαρδούβελη έγινε μετά από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο οποίος έθιξε το θέμα και απέδωσε ακέραιες τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το αδιέξοδο που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη.

«Είναι ένας φόρος που έχει μια δόση αυθαιρεσίας και βασίζεται στο τι έχει και όχι σε τι εισόδημα έχει» είπε και συνέστησε στον κ. Τσίπρα να κάνει υπομονή μέχρι τη ψήφιση του νομοσχεδίου: «διότι μπορεί μέχρι το βράδυ να σας φέρω κάτι».

Οι αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ΕΝΦΙΑ δεν ήταν οι μοναδικές.

Εφ όλης της ύλης κριτική απο τον Τσίπρα

Αντίθετα άσκησε κριτική εφ όλης της ύλης σε επίπεδο ασκούμενης πολιτικής, αλλά και λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού.

Συνέδεσε μάλιστα ευθέως τα δύο αυτά ζητήματα υπογραμμίζοντας ότι η παράκαμψη του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί τον κανόνα της μνημονιακής διακυβέρνησης της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η χώρα ζει πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές στιγμές τα 4 τελευταία χρόνια. Έφερε ως παραδείγματα το πλήθος των Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένων (24) που έχει καταθέσει έως σήμερα η κυβέρνηση, τις άσχετες τροπολογίες που αποτελούν δωράκια σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα, «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις βαφτίζει προαπαιτούμενα» είπε, την συνεχή απουσία του Πρωθυπουργού από την Βουλή, τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το αίτημα για του κόμματος του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Με όλα αυτά πληγώνετε τη Δημοκρατία και δίνετε πάτημα στους ακροδεξιούς και τους εχθρούς της Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και αναλύοντας περαιτέρω το σκεπτικό του τόνισε ότι «το καλύτερο πάτημα για τους ακροδεξιούς είναι ένα Κοινοβούλιο απαξιωμένο και μια Δημοκρατία παράλυτη».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου μίλησε εκ νέου για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Επικαλέστηκε τις διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις, αλλά και τις ρυθμίσεις για τους εκδότες.

Τέλος, επανέλαβε ότι ο χρονικός ορίζοντας της κυβέρνηση είναι περιορισμένος. «Έρχεται μα μεγάλη λαική πλειοψηφία με την στήριξη του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς. Και θα γίνει πραγματικότητα είτε το θέλετε είτε όχι» κατέληξε.

Σταμάτης: Μη βιάζεστε για εκλογές δεν σας συμφέρει

Απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας, Δήμητρης Σταμάτης επιχείρησε να δώσει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα και με την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή.

Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να βιάζεται να πάρει την εξουσία διότι «το κάρο δεν έχει βγει ακόμα από την λάσπη. Άρα δεν σας συμφέρει» υποστήριξε.