Σπείρα με χιλιάδες “μαϊμούδες”

«Φιρμάτα» ρολόγια, γυαλιά, ρούχα και αρώματα, πιστές απομιμήσεις, εντόπισε η αστυνομία. Πώς η σπείρα «ξέπλενε» τα κέρδη της.

GUCCI, Rolex, Armani, Loui Vuitton, Dior, Prada, Ray Ban και άλλες πολύ πιστές απομιμήσεις γνωστών εταιρειών, ρολογιών, ρούχων, αρωμάτων, γυαλιών ηλίου, εισάγονταν παράνομα από την Κίνα και άλλες χώρες της Άπω Ανατολής.

Για περισσότερα από δύο χρόνια ένας 42χρονος και ένας 20χρονος πωλούσαν τα «μαϊμού» προϊόντα για επώνυμα, σε χαμηλότερες τιμές σε κατάστημα-αποθήκη στην Αγ. Βαρβάρα Αττικής.

Πώς «ξέπλεναν» τα κέρδη τους

m1Τα μέλη του κυκλώματος ξέπλεναν τα μεγάλα κέρδη τους από τις παράνομες δραστηριότητές σε δύο καταστήματα πώλησης ρολογιών μικρής χρηματικής αξίας, που λειτουργούσαν νόμιμα, ενώ παράλληλα προέβαιναν σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβαν τον 20χρονο, αναζητούν τον 42χρονο και τουλάχιστον δύο ακόμη συνεργούς τους πακιστανικής καταγωγής. Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή για την εισαγωγή στη χώρα μας και περαιτέρω διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, υψηλής πιστότητας. Παράλληλα για να «καλύπτουν» την παράνομη δραστηριότητά τους, λειτουργούσαν κατάστημα-αποθήκη με συγκαλυμμένη μορφή, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, μέσω του οποίου διέθεταν προς πώληση τα απομιμητικά προϊόντα.

Τα προϊόντα «μαϊμού» που κατασχέθηκαν

Κατά την έρευνα στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.078 ρολόγια απομιμήσεις γνωστών εταιριών, 3.581 συσκευασίες με αρώματα, που έφεραν σήματα 36 γνωστών εταιριών, 1.223 ζεύγη γυαλιών ηλίου, καθώς και 200 φακοί αυτών, 367 ατζέντες, πορτοφόλια, τσάντες και πένες, απομιμήσεις γνωστών εταιριών, 325 κοσμήματα επίχρυσα και επάργυρα, με σήματα γνωστών εταιριών, πλήθος πλαστών καρτών, σημάτων γνησιότητας και πιστοποιητικών εγγύησης διαφόρων εταιριών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και καταγραφικό μηχάνημα (CCTV). Επίσης κατασχέθηκε, ένα βιβλίο με την «υπεύθυνος επισκευών» και φορητός σκληρός δίσκος.

m2

Τα προϊόντα που βρέθηκαν, εξετάστηκαν από ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι πιστοποίησαν ότι τυγχάνουν απομιμητικά, πιστά αντίγραφα των γνησίων προϊόντων.

Επιπλέον στην κατοχή του 20χρονου συλληφθέντα βρέθηκε πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τις παράνομες πράξεις και μεταφέρθηκε στην Δ.Δ.Δ.Υ. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Σ.Δ.Ο.Ε.), προκειμένου άμεσα να προβούν σε επιστάμενο φορολογικό έλεγχο της εταιρίας και των εμπλεκομένων στην υπόθεση φυσικών προσώπων.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των υπολοίπων κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, του αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς και άλλες συναφείς παραβάσεις.

Share it!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παράταση του πλαφόν 3% στις εμπορικές μισθώσεις: Πώς αντιδρά η αγορά

Στόχος της κυβέρνησης να περιοριστούν οι μεγάλες αυξήσεις στις εμπορικές μισθώσεις λόγω του πληθωρισμού...

Χατζηδάκης: Η Κάρτα Εργασίας φέρνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ο διάλογος θα ξεκινήσει αμέσως με τις εταιρείες security...

Θεσσαλονίκη: Παιδίατρος και φαρμακοποιός διακινούσαν παράνομα εμβόλια

Στο ιδιωτικό ιατρείο παιδιάτρου βρέθηκαν 60 συσκευασίες παιδικών εμβολίων, που είχε συνταγογραφήσει μέχρι και 8 μήνες...

Το πόρισμα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τι δείχνει το πόρισμα για τον θάνατο της 59χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου.Με διαβιβαστικό της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Παιδίατρος και φαρμακοποιός διακινούσαν παράνομα εμβόλια

Στο ιδιωτικό ιατρείο παιδιάτρου βρέθηκαν 60 συσκευασίες παιδικών εμβολίων, που είχε συνταγογραφήσει μέχρι και 8 μήνες...